DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

K. Kariņš un D. Kuleba paraksta Latvijas un Ukrainas līgumu par tehnisko un finansiālo sadarbību

FOTO: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

2024. gada 11. janvārī Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba), klātesot Latvijas Republikas Ministru prezidentei Evikai Siliņai un Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim ( Volodymyr Zelenskyy), parakstīja Latvijas Republikas valdības un Ukrainas Ministru kabineta līgumu par tehnisko un finansiālo sadarbību (turpmāk – Līgums).

“Latvija nelokāmi atbalsta Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju. Šodien noslēgtais līgums ir vēl viens solis ciešākā sadarbībā, atvieglojot palīdzības sniegšanu Ukrainas civilās infrastruktūras atjaunošanai un tās iedzīvotāju atbalstīšanai,” uzsvēra K. Kariņš.

Līgums sniegs juridisko ietvaru Latvijas attīstības sadarbības programmu un rekonstrukcijas projektu īstenošanai Ukrainā, kā arī atvieglos tehnisko un finansiālo palīdzības sniegšanu Ukrainai. Saskaņā ar tehniskās un finansiālās palīdzības projektu ievestās preces un sniegtie pakalpojumi būs atbrīvoti no nodokļiem. Latvijas puses ekspertiem tiks piemēroti atvieglojumi uzturēšanās laikā Ukrainā. 

Informācija

Latvijas iesaistās Ukrainas rekonstrukcijā kopš 2022. gada, atjaunojot sociālo infrastruktūru, mājokļus un sniedzot psiholoģisko atbalstu karā cietušām sievietēm. Latvija iesaistīsies Ukrainas rekonstrukcijā arī turpmākajos gados.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI