DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdos jaunas pastmarkas sērijā “Mājdzīvnieki”

Publicitātes attēls

Latvijas Pasts iesāks 2024. gadu ar trīs jaunām pastmarkām – Suns, Aita un Pīle, papildinot filatēlijas sēriju Mājdzīvnieki. Katrai no tām atšķirsies nominālvērtība un tirāža. Jauno pastmarku zīmogošana norisināsies 12. janvārī Rīgas 10. pasta nodaļā, Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, no plkst. 9.00 līdz 18.00. 

Filatēlijas sērijai Mājdzīvnieki pievienosies trīs jaunas pastmarkas, kam ir pašlīmējoša pamatne, padarot tās ērtas lietošanai. Vienlaikus nacionālais pasta operators izdos arī specializētas aploksnes ar suņa, aitas un pīles attēliem 500 eksemplāros. 

Pastmarka Suns emitēta 500 000 eksemplāros ar nominālvērtību 1,65 eiro, kas sniedz iespēju sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Pastmarka Aita gaidāma ar 100 000 vienību tirāžu un nominālvērtību 1,78 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu uz valstīm, kas ietilpst9. grupā. Arī pastmarkas Pīle tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru, bet nominālvērtība – 1,97 eiro un tā paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 100 gramu Latvijas teritorijā. 

Filatēlijas jaunumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Jaunās Mājdzīvnieku pastmarkas un aploksni iespējams aplūkot šeit

Pastmarku sērijas Mājdzīvnieki izdošanu Latvijas Pasts iesāka 2022. gadā. Kopumā ir emitētas jau septiņas pastmarkas ar vizuāliem mājdzīvnieku motīviem, veidojot vairāk nekā 100 miljonu eksemplāru tirāžu. Visas līdz šim izdotās sērijas Mājdzīvnieki, kā arī citas kolekcijas pastmarkas ir aplūkojamas šeit

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2024. gada 26. janvārī. 

Latvijas Pasta izdotie filatēlijas darbi augsti vērtēti gan klientu vidū, gan filatēlijas kolekcionāru un ekspertu lokā. Filatēlijas materiālu kolekcionāru starptautiskās apvienības atbilstoši stingri regulētiem standartiem Latvijas Pasta izdotās pastmarkas novērtējušas kā līdzvērtīgas lielāko pasaules valstu izdotajiem filatēlijas izdevumiem un tās regulāri tiek iekļautas gan pasaulē atpazīstamos filatēlijas izdevumu katalogos, gan prestižu kolekcionāru kolekcijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI