DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Valsts prezidents atbalsta Signes Baumanes filmu “Oskaru” kampaņā 

Publicitātes foto

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ierunājis īsu, bet sirsnīgu atbalsta video režisores un mākslinieces Signes Baumanes filmai „Mans laulību projekts”, kas pašlaik 33 filmu „garajā sarakstā” kvalificējusies sacensībai par ASV Kino akadēmijas balvu kategorijā „Labākā pilnmetrāžas animācijas filma”.  Kā īpašu gadījumu šo faktu atzīmē viens no pasaulē lielākajiem animācijas izdevumiem, portāls „Cartoon Brew”. 

„Nebijis gadījums Oskara balvu sezonā – valsts galva izrāda atbalstu animācijas pilnmetrāžas filmai; šī filma ir Signes Baumanes Mans laulību projekts, un valsts galva ir Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs,” raksta portāls Cartoon Brew 

Lai gan Latvijā iedzīvotāju ir uz pusi mazāk, nekā Losandželosā, un filmas Mans laulību projekts budžets ir vismazākais starp 33 filmām, kas kvalificējas sacensībai par Oskara balvu pilnmetrāžas animācijas kategorijā, valsts prezidenta atbalsts un daudzas citas kvalitātes padara šo filmu īpašu, raksta portāls.  

Jau decembrī Cartoon Brew izcēla Signes Baumanes darbu, ieskaitot to septiņu filmu izlasē, kuras īpaši iesaka ASV Kinoakadēmijas biedru uzmanībai (https://www.cartoonbrew.com/awards/seven-animated-features-academy-voters-shouldnt-overlook-this-awards-season-236170.html), uzsverot, ka šāgada pretendentu vidū nav nevienas tik personiskas filmas. „Šī muzikālā filma stāsta savu stāstu no nesatricināmi drosmīgas sievietes viedokļa, par kādu meinstrīma animācija pat neuzdrošinātos iedomāties,” raksta Cartoon Brew un atgādina, ka filma Mans laulību projekts jau saņēmusi vairāk nekā 20 balvas kinofestivālos visā pasaulē un bijusi arī nominēta starp piecām Eiropas labākajām animācijas filmām 2022. gadā. 

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna – ŠEIT: 

https://vimeo.com/901243829   

Kā jau ziņots, kopumā Signes Baumanes filma, kas producēta Latvijas studijā Lokomotīve un finansiāli atbalstīta Nacionālajā Kino centrā, pabijusi jau vairāk nekā 100 festivālos visā pasaulē, intensīvi izrādīta Eiropas un Ziemeļamerikas kinoteātros, bet pati Signe Baumane atzīta par vienu no animācijas pasaulē nozīmīgākajām sievietēm, piešķirot viņai Štutgartes animācijas festivāla goda balvu Honorary Trickstar. Vairāk par 2023. gada notikumiem filmas un režisores dzīvē lasiet ŠEIT. 

Oskara balvu nomināciju saraksts tiks izziņots 23. janvārī,  balvu pasniegšanas ceremonija – 10. martā 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI