DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Valsts iesaistīsies Daugavpils Reģionālās slimnīcas darbības nepārtrauktības nodrošināšanā

Šodien, 19.decembrī, norisinājās veselības ministra Hosama Abu Meri, ministrijas speciālistu, Daugavpils valstspilsētas,  Augšdaugavas novada pašvaldības un Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadības tikšanās, kuras laikā panākta  vienošanās par valsts iesaistīšanos Daugavpils Reģionālās slimnīcās darbības nepārtrauktības nodrošināšanā un turpmākajā pārvaldībā.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri tikšanās laikā akcentēja savu stratēģisko redzējumu par nepieciešamību valstij iesaistīties reģionālā līmeņa slimnīcu pārvaldībā. Tas ļautu nodrošināt ciešāku augstākā līmeņa – klīnisko universitātes slimnīcu un reģionālā līmeņa slimnīcu  - savstarpēju sadarbību un integrāciju, sasniedzot virsmērķi: veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības, kvalitātes un efektivitātes uzlabošanos iedzīvotājiem visā valsts teritorijā.

Divu nedēļu laikā tiek sagaidīts Veselības ministrijas, Daugavpils pašvaldības un Daugavpils Reģionālās slimnīcas pārstāvju sagatavots konkrētu rīcību plāna piedāvājums procesa uzsākšanai un īstenošanai.

Tikšanas dalībnieki bija vienisprātis, ka Daugavpils Reģionālā slimnīca ir lielākā reģionālā līmeņa slimnīca Latvijā, ar stratēģisku nozīmi Latgales reģionā gan veselības pakalpojumu pieejamības, gan drošības ziņā un ir svarīgi nodrošinā tās darbības nepārtrauktību. Ņemot vērā slimnīcas nozīmi veselības aprūpes sistēmā un tās kapitāldaļu turētāju konceptuālo skatījumu par nepieciešamību valsts iesaistei slimnīcas pārvaldībā, Veselības ministrijas iesaistīšanās Daugavpils Reģionālās slimnīcas pārvaldībā tiks īstenota kā pirmais solis, īstenojot visaptverošu slimnīcu tīkla reformu visā Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI