DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas valsts mežu vēstniecībā plašā izvēlē pieejamas eglītes podiņos

FOTO: Publicitātes foto

Tuvojoties ziemas saulgriežiem, arvien aktuālāks kļūst svētku eglītes jautājums – vai izvēlēties podiņā augošu eglīti, vai doties to meklēt Latvijas valsts mežos? Atrast kuplāko un skaistāko eglīti ne vienmēr ir viegls uzdevums.  Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, plašā izvēlē pieejamas AS "Latvijas valsts meži" kokaudzētavās audzētas dažāda lieluma un šķirņu eglītes podiņos, pārsteidzot ar neparastām formām un dažādām skuju nokrāsām. 

Ikviena no tām piepildīs mājokli ar zaļojošas Ziemassvētku eglītes smaržu, turklāt, pareizi kopta un pavasarī pārstādīta laukā, zaļos un kuplos vēl daudzus gadus. Latvijas valsts mežu vēstniecībā pieejamas gan tradicionālas formas un krāsas eglītes, gan kuplas cilindra tipa vai citas neierastākas formas un krāsas toņa eglītes. Šī gada jaunums – frēzera formētās baltegles. Tās var ierobežot vēlamajā augstumā un kuplumā. 

ekranuznemums 2023 12 14 122629

“Podiņos augošās egles ir tik dažādas, katra ir izceļas ar ko īpašu: ar augstumu, krāsu, formu, bet ir arī tādas eglītes, kurām visas šīs īpašības ir apvienotas, tāpēc ikviens interesents varēs atrast savu īsto eglīti svētkiem. Vēstniecības klientu vidū jau gadu no gada nemainīgi pirmo vietu eglīšu podiņā vidū ieņem Serbijas egles šķirne “Nana”. Reti kura egle var konkurēt ar tās īpašībām, jo kā jau Serbijas egle, tā izceļas starp pārējām eglēm ar skuju krāsojumu – augšējā puse zaļa, apakšpuse sudrabaina. Turklāt tā ir piemērota vidēji lieliem dārziem, jo pieaugusi var sasniegt četru metru augstumu. Protams, arī citas egles, kas atrodamas Latvijas valsts mežu vēstniecības āra dārzā, ir lieliskas un ne mazāk interesantas, piemēram, asā jeb sudrabegles šķirne “Compacta”, kas izceļas ar zilgano skuju toni, un pieaugusi var sasniegt trīs metru augstumu,” ar dažādajām egles šķirnēm iepazīstina LVM vēstniecības vadītāja Līga Urtāne. 

Starp neparastu formu un nokrāsu eglītēm plašā izvēlē pieejamas arī ierastākas formas parastās egles šķirnes “Remontii” un “Will’s Zwerg”.

LVM vēstniecība Rīgā, Vaiņodes ielā 1, gaida apmeklētājus darba dienās no pulksten 8.30 līdz 17.00, kā arī sestdienās no plkst. 9.00 līdz 15.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI