DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ziemeļmaķedonijā akreditēta Latvijas vēstniece Elita Kuzma

2023. gada 13. decembrī Skopjē Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Kuzma iesniedza akreditācijas vēstuli Ziemeļmaķedonijas Republikas prezidentam Stevo Pendarovskim. Sarunā ar Ziemeļmaķedonijas Republikas prezidentu Latvijas vēstniece uzsvēra abu valstu labās un draudzīgās attiecības, apliecinot gatavību stiprināt politisko dialogu un sadarbību. E. Kuzma pateicās par Ziemeļmaķedonijas dalību NATO paplašinātās kaujas grupā Latvijā un atzīmēja, ka tās klātbūtne sniedz vērtīgu ieguldījumu visa Baltijas reģiona drošībai. “Latvija ir gatava arī turpmāk sniegt Ziemeļmaķedonijai savu ES integrācijas pieredzi un ekspertīzi, īstenojot dažādus pieredzes apmaiņas projektus, kā arī sagatavojot jaunos Eiropas tiesību un ekonomikas jomas profesionāļus,” pauda vēstniece.    

Akcentējot Eiropas Savienības paplašināšanās procesa augsto ģeopolitisko un stratēģisko nozīmi,  E. Kuzma uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt ES perspektīvu Ziemeļmaķedonijai un visām Rietumbalkānu valstīm. Vēstniece atzīmēja, ka Latvija novērtē Ziemeļmaķedonijas paveikto un cer uz tās ātru integrāciju ES.

Akreditācijas vizītē vēstniece tikās ar Ziemeļmaķedonijas Asamblejas priekšsēdētāju, Ārlietu ministru un Eiropas Delegācijas Ziemeļmaķedonijā vadītāju, kā arī apmeklēja Latvijas Goda konsulātu Skopjē un tikās ar Ziemeļmaķedonijas Investīciju aģentūru pārstāvjiem.

Vēstniece E.Kuzma amatā nomainīja Guntu Pastori, kura vēstnieces pienākumus Ziemeļmaķedonijā pildīja kopš 2019. gada.

Latvijas vēstniece rezidē Prāgā, Čehijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI