DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Krišjānis Kariņš: Ukrainai ir nepieciešams vienots ES militārs, finansiāls un politisks atbalsts

2023. gada 11. decembrī Briselē ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē, kuras darba kārtībā bija ES turpmākais atbalsts Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, situācija Izraēlā un Tuvajos Austrumos, kā arī diskusija par Sāhila reģionu Āfrikā.

Padome sākās ar neoficiālu viedokļu apmaiņu ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu (Dmytro Kuleba), kuram K. Kariņš apliecināja Latvijas stingro atbalstu. Diskusija par Ukrainu notiek izšķirošā brīdī. “ES ir būtiski pieņemt lēmumus par stratēģisko ES finanšu un militāro palīdzību Ukrainai, kā arī pievienošanās sarunu uzsākšanu ar Ukrainu un Moldovu. Tas ir ES drošības jautājums – Ukraina, turpinot varonīgo cīņu pret Krievijas imperiālismu, cīnās par visas Eiropas brīvību un drošību,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Komentējot aktuālos notikumus Tuvajos Austrumos, K. Kariņš mudināja galveno uzmanību pievērst divu valstu risinājumam, skaidri norādot, ka šim jautājumam jābūt ES dienaskārtības centrālajai prioritātei, uz ko jāvirza visi mūsu centieni. “Divu valstu risinājums radītu drošību Izraēlai un mazinātu augsni radikalizācijai,” pauda Latvijas ārlietu ministrs.

Diskusijā par Sāhilu ārlietu ministrs aicināja apdomāt, kā saglabāt jēgpilnu ES ietekmi, ņemot vērā pieaugošo Krievijas kultivētā naratīva izplatīšanos šajā reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI