DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina piedalīties Ventspils 2023. gada fotoattēlu konkursā

Jau 19. gadu Ventspils domes administrācijas Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina ikvienu piedalīties pilsētas fotoattēlu konkursā. Šogad Ventspils fotoattēlu skaistākos skatus iespējams iesniegt digitālā veidā līdz 12. decembrim. Atlasītie 40 labākie darbi tiks izstādīti fotoizstādē un konkursa laureāti saņems naudas un atzinības balvas no Ventspils domes administrācijas.

Konkursā ir jāiesniedz attēlu digitālie faili un aizpildīts konkursa pieteikums. Maksimālais iesniedzamo fotoattēlu skaits var būt līdz pat 30 attēliem. Tiem ir jāraksturo Ventspils pilsētas atpazīstamība, atspoguļojot Ventspils pilsētas ikdienas notikumus, tūrisma objektus un Ventspilī notiekošos pasākumus šādās tematiskajās grupās: Ventspils pilsētvides, kultūrvēsturiskie, tūrisma un atpūtas objekti, Ventspils iedzīvotāji dažādos gadalaikos, ikdienā un pasākumu laikā, pilsētas ekonomiskās, sabiedriskās aktivitātes, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, kā arī pilsētas infrastruktūras veiksmīgs atspoguļojums. Jauni tūrisma objekti fotografēšanai ir Ventspils rodelis un Gāliņciema sabiedriskais centrs, tomēr izaicinājums joprojām ir  Zinātnes centrs “VIZIUM” kā arī  koncertzāles “Latvija” un Lielā laukuma kompozīcijas ietveršanu vienā kadrā, kā arī jauna, veiksmīga rakursa Ventspils attēlojums no putna lidojuma. Detalizētāku informāciju par konkursa piedāvājumiem skatīt nolikumā.

Iesniegtos fotoattēlus, trīs kategorijās vērtēs divās kārtās. Pirmajā vērtēšanas kārtā vērtēšanu veic Domes administrācijas Pilsētas mārketinga nodaļas un TIC, sadarbībā ar fotomākslinieku Jāni Deinatu, izskatot visus iesniegtos konkursa piedāvājumus un veicot 200 veiksmīgāko fotoattēlu atlasi. Savukārt, otrajā kārtā vērtēšanu veiks konkursa komisijas eksperti, atlasot 40 labākos darbus un nominējot katras kategorijas laureātus. Komisijas ekspertu rindās būs starptautiski pazīstamie fotomākslinieki Jānis Deinats, Reinis Hofmanis un Inta Ruka, kā arī portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs.

Fotoattēli tiks vērtēti trīs kategorijās - Reklāmas un Mākslas fotogrāfija, kā arī šī gada jaunums – Drona fotogrāfija. Reklāmas fotogrāfijā tiek vērtēts Ventspils atspoguļojums, kurā ietverti tūrisma objekti un/vai pasākumi, un ir iespēja šo fotoattēlu izmantot Ventspils mārketinga un reklāmas vajadzībām. Kategorijā - Mākslas fotogrāfija tiek vērtēts pilsētas abstrakts atspoguļojums. Savukārt Drona fotogrāfijā – pilsētas atspulgs no putna lidojuma.

Ekspress balsošana par labākajiem fotoattēliem notiks portālā www.ventspils.lv, kur tiks noteikta skatītāju simpātija. Interesentiem būs iespēja balsot par vienu no komisijas izvēlētajiem 40 darbiem. Skatītāja simpātijas balvu iegūs tas pretendents, kura fotoattēls portālā būs saņēmis vislielāko balsu skaitu.

Komisijas noteiktie laureāti, fotoizstādes atklāšanā saņems atzinības rakstus un Ventspils domes administrācijas naudas balvas. Godalgas saņems 3 labākie Reklāmas fotoattēli, kā arī Mākslas un Drona kategorijas paši labākie darbi. Naudas balvu saņems arī interneta balsojuma – skatītāju simpātijas uzvarētājs.

Piedāvājumus fotokonkursam var iesniegt līdz š.g. 12. decembrim plkst. 17:00, sūtot uz e-pastu tourism@ventspils.lv vai klātienē Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6. Pretendenti ar konkursa nolikumu iepazīties un to saņemt var Ventspils pilsētas Tūrisma informācijas centrā, katru darba dienu no plkst. 8:00 līdz 17:00, kā arī ŠEIT.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI