DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas demokrātiskos centienus

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas tautas demokrātiskos centienus un opozīciju, kā arī stingri nosoda Aleksandra Lukašenko režīma veiktās represijas pret Baltkrievijas iedzīvotājiem. Tā, tiekoties ar Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līderi Svjatlanu Cihanousku, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ministru prezidente norādīja, ka Latvija pieprasa, lai Baltkrievijā tiktu atbrīvoti visi aptuveni 1500 politiski ieslodzītie. “Baltkrievijas valdošais režīms nepārstāv Baltkrievijas tautu. Mēs turpināsim atbalstīt Baltkrievijas demokrātisko kustību, kuras mērķis ir brīvība. Pieprasām represiju un cilvēktiesību pārkāpumu tūlītēju pārtraukšanu,” uzsver E. Siliņa.

Ministru prezidente apliecināja, ka Latvija sniegs praktisku palīdzību, lai atbalstītu Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas centienus, dokumentējot un pierādot cilvēktiesību pārkāpumus Baltkrievijā. Tāpat Latvija joprojām būs droša vieta Baltkrievijas neatkarīgajiem žurnālistiem. E. Siliņa un S. Cihanouska pārrunāja turpmākās iespējas sniegt papildu politisku un cita veida atbalstu Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas centieniem.

Ministru prezidente pauda nosodījumu A. Lukašenko režīma darbībām, īstenojot hibrīdoperāciju uz Latvijas ārējās robežas, kā arī iesaistoties Ukrainas bērnu deportēšanā. E.Siliņa apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt Baltkrievijas valdošā režīma starptautisko izolāciju, kā arī sankciju stiprināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI