DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

B. Braže piedalās OECD konferencē par dezinformācijas apkarošanas nozīmi demokrātijas noturības veicināšanai

2023. gada 13. un 14. novembrī Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Baiba Braže piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) konferencē “Dezinformācijas apkarošana – demokrātijas stiprināšana, veicinot informācijas integritāti” (“Tackling disinformation: Strengthening democracy through information integrity”).

Vēstniece B. Braže pārstāvēja Latviju paneļdiskusijā par starpvaldību koordināciju cīņā ar dezinformāciju (Coordinating within and across governments – priorities and challenges), kur uzsvēra, ka maldinoša vai nepatiesa satura izskaušanā nozīmīga loma ir ne tikai sadarbībai starp partneriem un starptautiskām organizācijām, bet arī ciešai koordinācijai/saskaņotībai nacionālā līmenī. “Lai sasniegtu sabiedrības uzticēšanos, liela loma ir institūciju spējām savu mērķauditoriju uzrunāt stratēģiski, ar faktos balstītu, ticamu publisko komunikāciju,” pauda B. Braže, uzsverot, ka ļoti svarīga ir pārredzama pieeja dezinformācijas identificēšanai, tai skaitā proaktīvai saziņai un auditorijas iesaistīšana.

Konferencē tika skatīti efektīvi risinājumi nepatiesas vai maldinošas informācijas mazināšanai, jaunākie pētījumi par mākslīgā intelekta iesaisti dezinformācijas apkarošanā, kā arī jautājumi par maldinoša satura riskiem attīstības palīdzības projektos un tradicionālo plašsaziņas līdzekļu lomu informatīvajā telpā. Konferences satura veidošanā iesaistīts OECD maldinoša satura un dezinformācijas resursu centrs (OECD DIS/MIS Resource Hub), kas ir platforma labās prakses un pieredzes apmaiņai ne tikai dezinformācijas apkarošanā, bet arī medijpratības, sabiedrības izglītošanas un informatīvās telpas risku novēršanas jautājumos.

Vizītes laikā B. Braže tikās ar OECD Publiskās pārvaldības direktorāta vadītāju un Komunikāciju direktorāta vadītāja pienākumu izpildītāju Elsu Pilichowski, ar kuru pārrunāja gan organizācijas lomu efektīvāku risinājumu demokrātijas noturībai rašanā, gan Latvijas valsts pieeju stratēģiskās komunikācijas spēju attīstībai un informatīvās telpas drošības stiprināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI