DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vidzemes slimnīcā darba vizītē viesojās Veselības ministrs Hosams Abu Meri

FOTO: Publicitātes foto

Vidzemes slimnīcā 3. novembrī oficiālā vizītē viesojās Veselības ministrs Hosams Abu Meri, kas kopā ar slimnīcas valdes priekšsēdētāju Uģi Muskovu un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku ielika laika kapsulu rehabilitācijas centra ēkā, sveica ģimeni, kurai šonedēļ slimnīcā piedzima trīnīši un tikās ar slimnīcas personālu un vadību, lai pārrunātu sadarbības jautājumus veselības jomā.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri savā uzrunā uzsvēra, ka nozarē ir ļoti daudz un dažādu jautājumu, kas jārisina, bet galvenais ir saprast, kuras ir prioritāras. Viņš norādīja, ka viens no uzdevumiem ir samazināt garās rindas, kur pacienti ilgstoši nevar saņemt nepieciešamos izmeklējumus un pakalpojumus, kā arī jārisina organizatoriskie jautājumi slimnīcu un nozares iekšienē. Ministrs arī uzsvēra, ka finansējums, protams, nozarei ir nepietiekams, bet svarīgi ir to efektīvi izmantot un piesaistīt tām prioritātēm, kas katrai atbildības jomai ir vitāli svarīgas.

Pēc tikšanās ar slimnīcas vadību un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ministrs devās sveikt ģimeni, kurai šonedēļ slimnīcā piedzima trīnīši, kas Vidzemes slimnīcā pēdējo piecu gadu laikā ir pirmie trīnīši. Ministrs ģimenei un puisīšiem novēlēja augt stipriem un galvenais - veseliem.

Darba vizītes ietvaros tika iemūrēta arī vēstījuma kapsula Vidzemes slimnīcas topošajā rehabilitācijas centrā. Jaunais projekts paredz rehabilitācijas centra būtisku paplašināšanu, lai varētu nodrošināt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu gan ambulatorajiem, gan stacionārajiem pacientiem. Nākamajām paaudzēm nodotajā kapsulā tika ievietots vēstījuma teksts, Valmieras novada ziņu avīze, novada ģerboņa piespraudīte un fotogrāfija ar rehabilitācijas centra ēku pirms būvniecības darbu uzsākšanas, kurā ir arī redzama projekta vadības komanda.  

Vizītes laikā Veselības ministrs tikās arī ar slimnīcas darbiniekiem, uzklausīja medicīnas darbinieku jautājumus un pastāstīja par savu redzējumu veselības aprūpes nozarē. Tikšanās laikā Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks aktualizēja jautājumus par sadarbības veicināšanu starp slimnīcām un ģimenes ārstu darba noslodzi novados.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs tikšanās laikā uzsvēra un norādīja uz to, ka nozarei svarīgi veidot pozitīvu dialogu starp slimnīcām un politisko lēmumu pieņēmējiem, lai netiktu pieņemti nevajadzīgi valdības noteikumi, kā arī atcerēties, cik svarīga ir veselības nozare kopumā un, ka tai ir nepieciešama ilgtermiņa moderna attīstības stratēģija, kas darbojas visā Latvijas pārvaldības sistēmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI