DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs Hosams Abu Meri viesojas Ziemeļvidzemes slimnīcās

FOTO: Publicitātes foto

Piektdien, 3. novembrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri viesojās Vidzemē, apmeklējot “Cēsu klīniku” un Vidzemes slimnīcu.

Vizītes laikā veselības ministrs tikās ar Cēsu un Valmieras pašvaldību pārstāvjiem, slimnīcu valdes locekļiem, ārstiem un iepazinās ar stacionāros sniegtajiem pakalpojumiem un plānotajiem investīciju projektiem.

“Cēsu klīnikas” pārstāvji iepazīstināja veselības ministru ar iepriekšējos gados veiktajiem uzlabojumiem ārstniecības iestādē un pārrunāja nākamos attīstības projektus. Pateicoties Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, klīnikā uzlabotas iekšķīgo slimību nodaļas, izbūvēti lifti, kā arī iegādāta medicīnas tehnoloģija un iekārtas dažādu izmeklējumu veikšanai pacientiem. Tāpat Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros piesaistīts kvalificēts personāls. “Cēsu klīnikas” priekšsēdētāja Inguna Liepa uzsvēra, ka klīnika fokusējas uz mājīgas vides veicināšanu, apmierinātiem pacientiem un  ārstiem, lai organizēt integrētu veselības aprūpes un sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanu Cēsu novada iedzīvotājiem.

Ministrs ar “Cēsu klīnikas” vadību diskutēja par nepieciešamajiem uzlabojumiem veselības aprūpē – primārās aprūpes sistēmas stiprināšanu, metodisko un klīnisko vadlīniju ieviešanas nepieciešamību, kā arī par ārstniecības personāla atalgojuma modeļa pārskatīšanu.

Savukārt Valmierā, klātesot veselības ministram, Vidzemes slimnīcas vadībai un pašvaldības pārstāvjiem, tika ierakta laika kapsula Rehabilitācijas centra pārbūvei. Ministrs atzinīgi vērtē Vidzemes slimnīcas spēju iedzīvotājiem piedāvāt kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem Vidzemes reģiona iedzīvotājiem. Tāpat veselības ministrs Hosams Abu Meri pozitīvi novērtēja Vidzemes slimnīcas kā reģionālās daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestādes labi sakārtoto infrastruktūru un vides pieejamību. Ministra ieskatā, īpaši izceļama ir slimnīcas spēja rīkoties ārkārtējo situāciju gadījumos, attīstot neatliekamās medicīnas pakalpojumus, pacientu uzņemšanas nodaļas un reanimācijas nodaļas infrastruktūru, kas ļauj būt gatavībā ārkārtējo situāciju gadījumos.

Vizīte laikā ministrs arī tikās ar slimnīcas darbiniekiem un uzklausīja  mediķu domas gan par pašu slimnīcu, gan nozari kopumā – par finansējuma stabilitātes nodrošināšanu, vienlaikus spējot veikt sistēmiskus uzlabojumus kvalitātes un efektivitātes paaugstināšanai. Pārrunāja arī saasināto situāciju ar medikamentu pieejamību un cenām un reģionālo slimnīcu profilēšanu.

Ar pašvaldības un slimnīcu vadību diskutēja par ilgtspējīgu veselības pakalpojumu plānošanu, lai nodrošinātu pieejamu, kvalitatīvu un efektīvu veselības aprūpi Vidzemes reģionā.

Jau ziņots, ka nākamgad veselības nozarei valsts budžeta projektā papildus tiek plānoti 275 miljoni eiro. Pateicoties papildu finansējumam būs iespējams pārskatīt apmaksas tarifus stacionārajā sektorā, ņemot vērā reālo izmaksu pieaugumu, kā arī mazināt pacientu gaidīšanas rindas uz izmeklējumiem un ārstnieciskajām manipulācijām. Tāpat paredzēts turpināt celt ārstniecības iestāžu darbinieku algas. Būtiska prioritāte Veselības ministrijai būs digitālo risinājumu ieviešana veselības nozarē, kas ļaus efektīvāk pārraudzīt kopējos veselības aprūpes nozares procesus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI