DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs tiekas ar Somijas vēstnieci Latvijā Anni Solorantu

FOTO: Publicitātes foto

Ceturtdien, 2.novembrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Somijas vēstnieci Latvijā Anni Solorantu, lai pārrunātu valstu sadarbību veselības aprūpes jomā.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri sarunā uzsvēra, ka viena no Latvijas veselības nozares aktualitātēm ir slimnīcu tīkla efektivitātes stiprināšana, tādēļ esam ieinteresēti iepazīties ar Somijas pieredzi slimnīcu tīkla modernizācijā, primārās veselības aprūpes sistēmas veidošanā un nozares digitalizācijā. Latvijā veselības nozare ir definēta kā viena no valdības prioritātēm un nākamajā gadā tas atspoguļosies arī papildu finansējuma piešķiršanā nozares budžetā. Vienlaikus sabiedrība gaida pozitīvas izmaiņas veselības nozarē, uz pacientu vērstu veselības aprūpi, tādēļ jāveic arī sistēmiski uzlabojumi, un Latvija no Somijas varētu pārņemt labo pieredzi.

Somijas vēstniece Latvijā Anni Solorantu atzina, ka Latvijas un Somijas valstu sadarbība ir cieša un norisinās veselības aprūpes jomā ārstniecības iestāžu un augstskolu līmenī, un tā noteikti būtu stiprināma. Šobrīd veiksmīga Latvijas un Somijas sadarbība norisinās bērnu veselības aprūpes, psihiatrijas, rehabilitācijas, digitalizācijas, kā arī pētniecības jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI