DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ar Dānijas vēstnieku pārrunā sadarbību veselības jomā

Šodien, 14.decembrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Mortenu Jespersenu, lai pārrunātu abu valstu sadarbību veselības jomā.

Dānijas vēstnieks iepazīšanās vizītē norādīja, ka labprāt ciešāk sadarbotos veselības aprūpes jomā, piedāvājot arī iespēju Latvijai pārņemt pieredzi no Dānijā īstenotajām veselības aprūpes reformām. Dānijas vēstnieks interesējās par īstenotajiem infrastruktūras projektiem Latvijā, pieejamo finansējumu veselības nozarei un ārstniecības iestāžu sniegto pakalpojumu nodrošinājumu valsts iedzīvotājiem.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri pauda ieinteresētību Dānijas pieredzē slimnīcu tīkla modernizācijā un stiprināšanā, lai padarītu to noturīgāku. Mērķis ir panākt, ka ikvienā vietā Latvijā ir iespējams saņemt vienāda kvalitātes līmeņa veselības aprūpi. Dānija šo ceļu ir gājusi, un Latvija labprāt iepazītos ar pieredzi.

Tāpat Ministrs izrādīja interesi par Dānijas pieredzi digitalizācijas jautājumos, lai efektivizētu Latvijā esošo sistēmu. Nozīmīgs temats ir arī primārās veselības aprūpes stiprināšana. H. Abu Meri atzīmēja, ka labprāt iepazītos ar Dānijas pieredzi šajā jomā, jo Dānijā primārā veselības aprūpe ir stipra un ir izveidota ļoti laba sadarbība starp veselības aprūpes līmeņiem. Savukārt jau speciālistu un ekspertu līmenī lietderīgi būtu vērtēt esošo praksi, ārstējot sirds un asinsvadu slimības un palīdzot onkoloģijas pacientiem.

Tikšanās laikā ministrs ar vēstnieku vienojās skaidri noteikt interesējošos tematus un organizēt pieredzes apmaiņas vizīti Dānijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI