SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes

Enerģijas dzērienus varēs pirkt tikai no 18 gadu vecuma

Stājas spēkā 01.06.2016.
Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunā likuma mērķis ir aizsargāt cilvēka veselību no enerģijas dzērienu nelabvēlīgas ietekmes uz organismu.

FOTO: Freeimages

Ar 1. jūniju spēkā stājas jaunais Enerģijas dzērienu aprites likums, kas ierobežo iespēju jauniešiem un bērniem iegādāties lielu kofeīna koncentrāciju saturošus dzērienus. Likums paredz, ka enerģijas dzērienus varēs iegādāties tikai no 18 gadu vecuma.

No šodienas, iegādājoties enerģijas dzērienus, pircējam pēc pārdevēja uzaicinājuma ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments – likums šos dzērienus ļauj pārdot tikai 18 gadu vecumu sasniegušajiem. Nepilngadīgajiem dzērienu tirdzniecība ir aizliegta.

Ar šodienu stājas spēkā arī grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, nosakot sodu par enerģijas dzērienu tirgošanu nepilngadīgajiem. Likuma 155. pants paredz naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām – no 350 līdz 700 eiro.

Attiecīgi lielu kofeīna koncentrāciju saturošos dzērienus nedrīkst tirgot un reklamēt izglītības iestādēs. Aizliegums attiecas ne tikai uz pamatskolām, vidusskolām un profesionālajām skolām, enerģijas dzērienus pārdot un reklamēt nedrīkst arī augstskolās.

Plašāks skaidrojums par izmaiņām enerģijas dzērienu tirdzniecībā un reklamēšanā lasāms rakstā "Enerģijas dzērienus nedrīkstēs tirgot arī augstskolās".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI