SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Inese Helmane
LV portāls
22. septembrī, 2016
Lasīšanai: 12 minūtes
2
9
2
9

Kā elektroniski iesniegt dokumentus Uzņēmumu reģistrā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika; Avots: Uzņēmumu reģistrs

Elektroniski Uzņēmumu reģistrā (UR) var iesniegt jebkādus dokumentus – gan jauna komersanta, uzņēmuma, organizācijas vai līguma reģistrācijai, gan pieteikt reģistrācijai izmaiņas, maksātnespēju, likvidāciju un līguma reģistrēšanu/izbeigšanu. Šajā LV portāla otrajā skaidrojumā uzsvaru liekam uz elektronisku reģistrācijas pieteikumu un izziņu pieprasīšanu. Pirmajā daļā skaidrojām, kā sagatavot elektroniskos dokumentus iesniegšanai UR.

īsumā
  • Lietotāji,  izmantojot e-pakalpojumu "Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros", var iesniegt elektronisku pieteikumu UR, pievienojot nepieciešamos dokumentus.
  • Elektroniski var iesniegt pieprasījumu un saņemt standartizēta apjoma un veida izziņas par juridisku personu, fizisku personu un juridisku faktu – līgumu.
  • Elektroniski parakstītu dokumentu bez maksas var pārbaudīt portālā www.eparaksts.lv .

Lietotāji, autentificējoties ar kādu no portālā www.latvija.lv piedāvātajiem autentificēšanās veidiem, izmantojot e-pakalpojumu "Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros", var izveidot un iesniegt elektronisku pieteikumu UR, pievienojot nepieciešamos dokumentus. Pēc pieteikuma iesniegšanas UR lietotājs to var apskatīt e-pakalpojuma "Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros" pieteikumu sarakstā. Pieteikumu sarakstā arī ir iespējams apskatīt saņemtās atbildes no UR.

Jāņem vērā!

Reģistrācijas pieteikumam un tam pievienojamiem dokumentiem ir jābūt iepriekš sagatavotiem un katram atsevišķi parakstītam ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu.

Dokumentu iesniegšanas soļi

1.      Lietotāja pakalpojumu saraksts

Visi lietotāja izveidotie un iesniegtie pakalpojumi (ja tādi ir bijuši) tiek attēloti pakalpojuma izveides 1. solī, pakalpojumu sarakstā. Ja lietotājam iepriekš nav bijis izveidots vai iesniegts neviens pakalpojums, tad pakalpojumu saraksts ir tukšs.

2. Jauns pakalpojums

Lai izveidotu jaunu pakalpojumu, jānoklikšķina ekrānpoga [Jauns pakalpojums]. Tā rezultātā tiek atvērta pakalpojuma satura ievades forma. Sākumā tiek parādīts lauku minimums – e-pasta adrese, saņemšanas veids un pieteikuma veids. Tālākie formas lauki ir atkarīgi no veiktās izvēles. Aizpildot lauku "Pieteikuma veids", tiek atvērti pārējie formas lauki secīgi viens aiz otra atkarībā no ievadītās vērtības.

Kamēr nav aizpildīti visi formas lauki un nav redzams pievienojamo dokumentu saraksts, ekrānpoga [Tālāk] nav pieejama.

Jauna pakalpojuma veidi:

  • jauna subjekta/juridiska fakta reģistrācija;
  • izmaiņu reģistrācija;
  • likvidācija (izslēgšana)/līguma izbeigšana;
  • maksātnespēja.

2. solī var apskatīt maksājumu summas. Maksa par pakalpojumu tiek aprēķināta saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Ja normatīvie akti paredz paaugstinātu valsts nodevas likmi par paātrinātu pieteikuma izskatīšanu vai atvieglojumus, lietotājam ir iespēja atzīmēt vēlamo pieteikuma izskatīšanas termiņu vai piemērojamo atvieglojumu.

Ja atbildes dokumenta saņemšanas veids ir "Latvija.lv portālā un e-pastā", tad maksa par pakalpojumu tiks aprēķināta 90% apmērā no noteiktās summas. Ja pakalpojuma saņemšanas veids ir "Pa pastu" vai "Personīgi", tad maksa par pakalpojumu tiks aprēķināta 100% apmērā no noteiktās summas.

3. Datņu augšupielāde

Pakalpojuma izveides 3. solī attēlojamo dokumentu (augšupielādējamo datņu) saraksts ir atkarīgs no tā, kādas vērtības ievadītas 2. solī, piemēram, laukos "Pieteikuma veids", "Subjekta veids", "Subjekta tiesiskā forma", vai no tā, kāds izmaiņu veids ir izvēlēts izmaiņu tabulā (ja ir pieteiktas izmaiņas). Dokumentu saraksts sakrīt ar to, kas redzams pakalpojuma 2. solī, papildināts ar darbību veidiem – ar iespēju pievienot dokumentu vai dzēst.

Pieteikumu un pievienojamos dokumentus var parakstīt tikai ar Latvijas Republikā izsniegtu e-parakstu - viedkartes e-parakstu (eParaksts, eID) vai virtuālo e-parakstu.

4. Pakalpojuma apmaksa

Pakalpojuma pieteikuma ceturtajā solī ir iespējams veikt pakalpojuma apmaksu tiešsaistē vai ievadīt datus par veikto maksājumu, kā arī veikt pakalpojuma iesniegšanu UR. Tehnisku iemeslu dēļ šobrīd pakalpojuma apmaksa nav iespējama tiešsaistē e-pakalpojuma izpildes gaitā. Pakalpojuma apmaksu var veikt ārpus portāla www.latvija.lv (t.sk. jebkurā internetbankā). Pakalpojuma 4. solī jāievada dati par veikto maksājumu. Dati nepieciešami, lai Uzņēmumu reģistrs varētu pārliecināties, vai maksājums saņemts Valsts kasē.

Veicamie maksājumi ir valsts nodeva un maksa par publikāciju "Latvijas Vēstnesī" (ja normatīvie akti paredz apmaksu). Apmaksas summas atkarīgas no 2. solī ievadītajiem pakalpojuma datiem.

5. Pakalpojuma iesniegšana

Kad pakalpojums ir apmaksāts tiešsaistē vai ir ievadīti dati par maksājumu, jāveic dokumentu iesniegšana Uzņēmumu reģistram, nospiežot pogu "Iesniegt UR".

Lietotājs vienmēr saņems automātisku paziņojumu par iesniegtā reģistrācijas pieteikuma saņemšanu un reģistrēšanu Uzņēmumu reģistra lietvedības sistēmā, kā arī atbildes dokumentu saņemšanas laiku un vietu, atkarībā no lietotāja izvēlētā pakalpojuma saņemšanas veida.

Kad reģistrācijas pieteikums ir izskatīts un valsts notārs pieņēmis lēmumu, lietotājs vienmēr saņems automātisku paziņojumu e-pastā, ka pakalpojums ir izpildīts un kā tiks nodrošināta atbildes dokumentu saņemšana, atkarībā no lietotāja izvēlētā pakalpojuma saņemšanas veida.  

6. Pakalpojuma turpināšana

Ja pakalpojums tiek pārtraukts (pirms nav veikta pakalpojuma iesniegšana UR), to ir iespējams turpināt šajā vai citā darba sesijas laikā, 1. solī pie izveidota pieteikuma nospiežot pogu "Turpināt".

7. Pakalpojuma dzēšana

Pirms nav veikta pakalpojuma iesniegšana UR, izveidoto pieteikumu ir iespējams dzēst, 1. solī lietotāja darba sesijas laikā, noklikšķinot uz hipersaites "Dzēst".

8. Pakalpojuma datu apskate

Ja pakalpojums iesniegts UR (4. solī ir veikta pakalpojuma iesniegšana UR) vai pabeigts (ir nostrādājis automātiskais pakalpojuma pabeigšanas process, un visi iesniegtie dokumenti UR pārbaudīti), tad šīs vai citas darba sesijas laikā, atverot pakalpojumu sarakstu, redzams iesniegtais pakalpojums ar atbilstošo statusu  "Iesniegts UR".

9. Pakalpojuma atkārtotā iesniegšana

Ja pakalpojums pabeigts (iesniegts UR un visi iesniegtie dokumenti pārbaudīti) un no UR saņemts atlikšanas lēmums, tad, atverot pakalpojumu sarakstu (1. solī), redzams iesniegtais pakalpojums ar statusu "Pabeigts" un iespējamu darbību "Iesniegt atkārtoti".

Izziņu pieprasīšana no UR vestajiem reģistriem

Ja klientam vajadzīga informācija no UR vestajiem reģistriem, elektroniski var iesniegt pieprasījumu un saņemt standartizēta apjoma un veida izziņu šādos gadījumos:

  • par juridisku personu;
  • par fizisku personu;
  • par juridisku faktu – līgumu.

Jāņem vērā!

Pakalpojumu var izmantot, veicot autentifikāciju ar kādu no portālā www.latvija.lv piedāvātajiem autentificēšanās veidiem (e-paraksts nav obligāts). Izziņu pieprasīšana no UR vestajiem reģistriem portālā www.latvija.lv notiek šādā secībā: portāla www.latvija.lv sadaļā "E-pakalpojumi" meklēšanas lodziņā ievadot "Izziņu pieprasīšana no Uzņēmumu reģistra vestajiem reģistriem", tiks atrast vēlamais e-pakalpojums, vai saiti uz e-pakalpojumu var atrast Uzņēmumu reģistra mājaslapā sadaļā "E-saziņa un e-pakalpojumi".

1. Lai uzsāktu e-pakalpojumu, jāuzklikšķina uz saites "Autentificēties, lai uzsāktu pakalpojumu"/"Uzsākt e-pakalpojumu" (autentificēties var  ar internetbanku, e-parakstu vai e-ID karti).

2. Uzsākot e-pakalpojumu, ir jāiepazīstas ar e-pakalpojuma lietošanas nosacījumiem un tie jāapstiprina, atzīmējot rūtiņu "Piekrītu e-pakalpojuma lietošanas nosacījumiem", un jāuzklikšķina uz spiedpogas "Tālāk".

3. Tiek atvērtas izvēlnes:

  • Jauns informācijas (izziņas) pieprasījums;
  • Nepabeigtie pieprasījumi;
  • Saņemtie pakalpojumi.

4. Izziņas pieprasīšana

Uzklikšķinot uz izvēlnes "Jauns informācijas (izziņas) pieprasījums", tiek atvērtas šādas izvēlnes:

  • "Izziņa par juridisku personu" – ietver ziņas par komersantu, uzņēmumu, biedrību, nodibinājumu, politisko partiju, arodbiedrību, reliģisko organizāciju un tās iestādi, masu informācijas līdzekli, pārstāvniecību, Eiropas ekonomisko interešu grupu, šķīrējtiesu. Ir iespējami divi izziņu veidi: aktuālā informācija un aktuālā un vēsturiskā informācija;
  • "Izziņa par fizisku personu" – ietver ziņas par fiziskās personas maksātnespējas procesu, maksātnespējas procesa administratoru, laulāto mantisko attiecību līgumu;
  • "Izziņa par juridisku faktu (līgumu)" – ietver ziņas par laulāto mantisko attiecību līgumu, komercķīlas līgumu, publiskās un privātās partnerības (koncesijas) līgumu.

5. Izziņas apmaksa un saņemšanas kārtība

Kad izziņu veids izvēlēts un ievadīti pieprasītie dati par juridisku, fizisku personu vai juridisku faktu, lietotājam jāizvēlas veids, kādā pakalpojums tiks saņemts: pa pastu; personīgi (kādā no UR reģionālajām nodaļām); portālā (izziņa būs pieejama sadaļā "Saņemtie pakalpojumi"); e-pastā.

Nākamais solis ir maksājuma veikšana, ko var veikt tikai ar portālā www.latvija.lv piedāvāto banku starpniecību.

Der zināt

Veicot maksājumus internetbankā ārpus portāla www.latvija.lv, pakalpojums nebūs pieejams!

Ja izziņu izvēlas saņemt elektroniski (portālā vai e-pastā), tad maksai par izziņas saņemšanu tiek piemērots 10% samazinājums.

Pēc maksājuma noformēšanas tiks veikta maksājuma apstrāde. Maksājuma apstrādes laiks atkarīgs no konkrētā maksājumu pakalpojuma sniedzēja.

Lietotājs vienmēr saņems automātisku paziņojumu par iesniegtā informācijas pieprasījuma saņemšanu un reģistrēšanu Uzņēmumu reģistra lietvedības sistēmā, kā arī atbildes dokumentu saņemšanas laiku un vietu, atkarībā no lietotāja izvēlētā pakalpojuma saņemšanas veida.

Izziņa tiks sagatavota divu darba dienu laikā.

Ja informācijas pieprasījums iesniegts ārpus Uzņēmumu reģistra darba laika, pieteikums tiks pieņemts, bet reģistrēts lietvedības sistēmā tikai nākamajā darba dienā.

Lietotājs vienmēr saņems automātisku paziņojumu, ka pakalpojums ir izpildīts un kā tiks nodrošināta atbildes dokumentu saņemšana, atkarībā no lietotāja izvēlētā pakalpojuma saņemšanas veida.

6. Nepabeigtie pieprasījumi

Ja pieprasījums ir apmaksāts, bet vēl nav saņemta atbilde no apmaksas nodrošinātāja, pieprasījumam būs statuss "Sagatavots" un būs aktīva spiedpoga "Apmaksāt". Ja pakalpojuma apmaksa jau ir veikta, otrreiz tas nav jādara. Tiklīdz tiks saņemta atbilde no apmaksas nodrošinātāja, spiedpoga "Apmaksāt" vairs nebūs aktīva.

Lai atsauktu ievadīto pieprasījumu, jānospiež uz spiedpogas "Atsaukt". Nospiežot uz šīs pogas, tiks parādīts jautājums: "Vai tiešām atsaukt pieteikumu?". Pieprasījumu var atsaukt, nospiežot spiedpogu "Labi". Ja nav nepieciešams atsaukt pieprasījumu, jānospiež spiedpoga "Atcelt". Ja klients izvēlas atsaukt, tiek parādīts paziņojums par pieteikuma atsaukšanu. Atsauktais pieprasījums vairs netiek parādīts pieprasījumu sarakstā un klientam vairs nav pieejams.

Nepabeigtie informācijas pieprasījumi portālā tiks saglabāti un būs pieejami 30 dienas no pakalpojuma uzsākšanas brīža.

7. Saņemtie pakalpojumi

Šajā sadaļā ir pieejami reģistrācijas pieteikumi ar statusu "Izsniegts".

Ja izziņas saņemšanas veids ir izvēlēts "Portālā", minētajā sadaļā būs pieejama spiedpoga "Lejuplādēt izziņu". Nospiežot uz tās, ir iespējams atvērt un saglabāt izziņu PDF formātā (izziņa sadaļā "Saņemtie pakalpojumi" būs pieejama septiņas dienas no izsniegšanas brīža). Ja izvēlēti citi pakalpojuma saņemšanas veidi, tad sagatavotā izziņa portālā nebūs pieejama.

8. Par e-pakalpojumā konstatētajām kļūdām, neprecizitātēm un nepilnībām iespējams ziņot, aizpildot kļūdu pieteikuma formu, kas pieejama pakalpojuma ievades formas apakšējā daļā, noklikšķinot uz saites "Lai piereģistrētu kļūdu vai nepilnību, nospiediet šeit".

Elektroniski parakstīto dokumentu pārbaude

Elektroniski parakstītu dokumentu bez maksas var pārbaudīt portālā www.eparaksts.lv. Dokumentu pārbaude ir pieejama jebkuram portāla apmeklētājam, arī tam, kam vēl nav sava eParaksta.

Dokuments ir jāpārbauda, lai abas puses – gan parakstītājs, gan saņēmējs – var būt droši, ka dokumentam ir juridisks spēks. Pārbaudot dokumentu:

  • pārliecinās, ka tas tiešām ir parakstīts ar drošu eParakstu;
  • pārbauda parakstītāja identitāti;
  • pārliecinās, ka dokuments netika mainīts kopš tā parakstīšanas brīža;
  • uzzina precīzu parakstīšanas laiku.

Skaidrojums tapis sadarbībā ar Uzņēmumu reģistru.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI