DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēlēti vēl divi tiesneši

Trešdien, 1. novembrī, norisinājās Latvijas tiesnešu neklātienes konferences Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļu otrā un trešā vēlēšanu kārta. Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēlēta Rīgas apgabaltiesas tiesnese Lelde Grauda un Zemgales rajona tiesas tiesnese Kristīne Vanaga.

Jau ziņots, ka 2023. gada 1. novembrī bija jārīko vēl viena Latvijas tiesnešu neklātienes konferences Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļu vēlēšanu kārta, jo Tiesnešu disciplinārkolēģijā netika ievēlēti vēl divi nepieciešamie Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļi.

Latvijas tiesnešu neklātienes konferences pirmajā vēlēšanu kārtā, kas notika 2023. gada 23.-24. oktobrī, tika ievēlēti četri Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļi – Augstākās tiesas Civillietu departamenta senators Valērijs Maksimovs, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta senatore Līvija Slica, Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Kaspars Berķis un Administratīvās rajona tiesas tiesnese Ilze Andruškina. Savukārt otrajā vēlēšanu kārtā, 2023. gada 26. oktobrī, par Tieslietu padomes locekli ievēlēts Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Madars Plepis, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā Zemgales apgabaltiesas tiesnese Marianna Terjuhana un Tiesnešu disciplinārkolēģijā Zemgales apgabaltiesas tiesnese Līga Baltmane-Zepa.

Kopumā Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļu amata kandidātu vēlēšanās šā gada 1. novembrī piedalījās 406 Latvijas tiesneši.

Papildu informācija

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferencē piedalās rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Tieslietu padomes apstiprinātais Tiesnešu konferences nolikums nosaka, ka Tiesnešu konference var notikt arī neklātienē, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Tieslietu padome ir koleģiāla institūcija, kas piedalās tiesu sistēmas politikas un stratēģijas izstrādē, kā arī tiesu sistēmas darba organizācijas pilnveidošanā. 

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu.

Tiesnešu disciplinārkolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas izskata lietas par rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesnešu disciplinārajiem pārkāpumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI