DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēts Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Edgars Skuja

2023. gada 24. oktobrī Baku Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Edgars Skuja iesniedza akreditācijas vēstuli Azerbaidžānas Republikas prezidentam Ilhamam Alijevam (Ilham Aliyev).

Akreditācijas vizītes laikā vēstnieks apliecināja, ka viņš turpinās attīstīt draudzīgās divpusējās attiecības un ekonomisko sadarbību, sniegs atbalstu Latvijas uzņēmējiem un veicinās Latvijas eksportu uz Azerbaidžānu. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī Latvijas un Azerbaidžānas veiksmīgā sadarbība starptautiskajā formātā, kā arī  Eiropas Savienības sadarbība ar Azerbaidžānu. E. Skuja uzsvēra, ka jau no 2021. gada Latvijas vēstniecība ir arī NATO kontaktpunkts un sniedz ieguldījumu  NATO partnerības stiprināšanā ar Azerbaidžānu.

Vēstnieks atgādināja par Latvijas Valsts prezidenta ielūgumu prezidentam I. Alijevam apmeklēt Latviju atbildes vizītē, kā arī pateicās par Azerbaidžānas atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vēlēšanās 2025. gadā uz 2026. – 2027. gada termiņu.

Latvija un Azerbaidžāna 2024.gadā atzīmēs diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadienu. Kopš 2017. gada Latviju  un Azerbaidžānu vieno stratēģiskā partnerība.

Iepriekšējais vēstnieks Azerbaidžānā bija Dainis Garančs. Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā tika atvērta 2006. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI