DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Valsts līdzfinansēs aprūpes mājās pakalpojumu bērniem ar invaliditāti

Valsts nodrošinās līdzfinansējumu 30% apmērā aprūpei mājās bērniem ar smagiem un ļoti smagiem funkcionāliem traucējumiem. Tas palīdzēs novērst bērnu ievietošanu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un atslogot pašvaldību budžetu, līdzfinansējot aprūpes mājās pakalpojumu bērniem ar smagiem un ļoti smagiem funkcionāliem traucējumiem.

To paredz grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas otrdien, 24. oktobrī, pieņemti valdības sēdē. Par tiem vēl jālemj un jābalso Saeimai.

Likumprojekts paredz, ka valsts piedalās ar līdzfinansējumu aprūpes mājās pakalpojuma nodrošināšanā bērniem ar invaliditāti, kuriem ir izsniegts Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību. Līdzfinansējums par bērnu tiek turpināts arī pēc pilngadības sasniegšanas, bet ne ilgāk kā līdz bērna 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Vienošanās par finansējuma novirzīšanu panākta Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības Domes 2023. gada 20. oktobra sēdē, kurā piedalījās arī Ministru prezidente Evika Siliņa. Vienošanās panākta, izprotot pašvaldību un plānošanas reģionu bažas par ilgtspējas nodrošināšanu pēc Deinstitucionalizācijas projekta beigām.

2024. gada budžetā šim nolūkam nepieciešami 5,5 miljoni eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI