DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību vadība tiksies ar jauno VARAM ministri

Šī gada 19. oktobrī notiks Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā reģiona pašvaldību vadība tiksies ar jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu, lai pārrunātu redzējumu par reģionālās attīstības politiku, Rīgas reģiona lomu tajā un izskanējušo priekšlikumu veidot divu līmeņu pašvaldību Rīgas reģionā.

No Rīgas plānošanas reģiona puses tikšanos vadīs reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: “Rīgas plānošanas reģions jeb Rīgas metropole ieņem nozīmīgu lomu Latvijas attīstībā. Jau vairākus gadus esam uzsākuši ceļu, lai stiprinātu Rīgas un Pierīgas stratēģisko sadarbību, tādā veidā veicinot reģiona izaugsmi, uzlabojot mobilitāti un sekmējot kopīgu redzējumu metropoles identitātes veidošanā. Vienlaikus šis ir kopīgs darbs ar VARAM, tāpēc esam gandarīti, ka jaunā ministre Rīgas un Pierīgas jautājumu izvirza kā vienu no savām prioritātēm. Jāmin, ka reģionā dzīvo ap miljons iedzīvotāju, kā arī tas veido ¾ valsts kopprudokta.”

Tikšanās starp pašvaldību vadību un ministri notiks Rīgas domē pulksten 11.00.

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda. Tas ir ekonomiski attīstītākais reģions Latvijā, vienlaikus izglītības, zinātnes un kultūras centrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI