DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas plānošanas reģions kopā ar ekspertiem diskutēs, kā uzlabot mūsdienu tirgus ēku energoefektivitāti 

Rīgas plānošanas reģions šī gada 19.martā rīko diskusiju, kurā eksperti diskutēs par veidiem, kā veicināt energoefektīvus tirgus Rīgā, saskaņā ar mūsdienu vides un ekoloģijas izaicinājumiem. 

Rūdolfs Cimdiņš, Rīgas plānošanas reģiona Telpiskās plānošanas nodaļas vadītājs un diskusijas iniciators, akcentē, ka šī ir svarīga diskusija, ņemot vērā augstās energoresursu un apsaimniekošanas izmaksas šādiem objektiem. 

Diskusijas “Energoefektivitāte tirgus ēkās Rīgas reģionā” pirmajā daļā Rīgas domes pārstāvji iepazīstinās ar redzējumu publisko ēku energoefektivitātes jomā un līdzšinējo praksi, tiks meklēti risinājumi Āgenskalna tirgum, kā arī pārrunāts šī brīža valsts atbalsts un instrumenti šādām ēkām. 

Savukārt otrajā daļā notiks diskusija par izaicinājumien un vīzijām energoefektivitātes jomā, pārvaldības iespējām reģionā, kā arī finansēšanas un īstenošanas iespējām. 

Pasākumā Valdis Ratniks, Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centra vadītājs, un viņa kolēģe Nika Kotoviča iepazīstinās ar Rīgas pilsētas redzējumu publisko ēku energoefektivitātes jomā. Savukārt ar Āgenskalna tirgus energoefektivitātes izaicinājumiem iepazīstinās Āgenskalna tirgus izpilddirektors Jānis Petkēvičs. Šajā jomā svarīgi ir arī valsts atbalsta instrumenti, un par tiem informēs Raimonds Kašs, Klimata un enerģētikas ministrijas Klimata un enerģētikas finanšu instrumentu departamenta direktors, un Līga Mellēna, ALTUM Uzņēmumu energoefektivitātes daļas vadītāja. 

Ekspertu tikšanās notiks 19.martā pulksten 10.00 – 12.00, Rātsnamā. 

Pērn Rīgas plānošanas reģions aizsāka diskusiju ciklu par mūsdienu tirgus kultūru Rīgā un Pierīgā un kā izmainījusies tirgus loma sabiedrībā – no standarta tirdzniecības vietas līdz laikmetīgās kultūras, izstāžu, tīklošanās un iniciatīvu koprades telpai. Reģionā ir vairāki mūsdienu tirgus veiksmes stāsti. 

Mūsdienu tirgus kopienas veidošana ir viena no Rīgas plānošanas reģiona mērķiem starptautiskā projekta “IN-HABIT” ietvaros. “Apvārsnis 2020” projekts ”IN-HABIT – veselīgas un iekļaujošas pilsētas” projekts paredz līdz 2025.gadam īstenot veselīgu un iekļaujošu kopienu popularizēšanu Āgenskalna apkaimē, attīstot Āgenskalna tirgu par pārtikas centru. Projekta galvenās aktivitātes un darbības virzieni: koprades virtuves izveide, teritorijas labiekārtošana, e-komercijas attīstība un atkritumu samazināšana. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI