DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: Latvija un Lietuva vēl vairāk nostiprinājušas sadarbību reģionālās drošības jomā

FOTO: Laima Penek, Government of the Lithuania

Latvija un Lietuva pašlaik sadarbojas vēl ciešāk nekā agrāk, abām valstīm īstenojot kopīgos enerģētikas un transporta infrastruktūras projektus, kā arī stiprinot drošību mūsu reģionā – tā, Lietuvā tiekoties ar kaimiņvalsts premjerministri Ingrīdu Šimonīti, uzsvēra Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa.

E. Siliņa otrdien, 17. oktobrī, apmeklēja Viļņu darba vizītē. “Lietuva ir mūsu lielākais tirdzniecības partneris. Gan ekonomikas, gan drošības, gan enerģētikas, gan demokrātijas un politiskajos jautājumos mums ir ļoti daudz kopīgā un ļoti maz atšķirīgā,” tikšanās laikā uzsvēra E. Siliņa.

E. Siliņa norādīja, ka Latvijas augsta prioritāte ir dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” izbūve, sadarbojoties trim Baltijas valstīm. Projekts ir nozīmīgs gan Baltijas valstu ekonomikām, gan drošībai un militārajai mobilitātei. Tāpat pārrunāta Baltijas valstu elektrotīklu atvienošanās no Krievijas un sinhronizācija ar Eiropas tīkliem, ko Baltijas valstis plāno izdarīt 2025. gada februārī – ātrāk, nekā plānots iepriekš.

Latvija un Lietuva ir starp aktīvākajām Ukrainas atbalstītājām tās cīņā pret Krievijas iebrukumu un turpinās sniegt militāro, politisko, finansiālo un cita veida atbalstu Ukrainai tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Krievija turpina radīt lielākos draudus eiroatlantiskajai drošībai, uzsvēra E. Siliņa.

Ministru prezidente arī izteica pateicību Lietuvai par atbalstu Latvijas robežsardzei saistībā ar Baltkrievijas diktatoriskā režīma īstenoto hibrīduzbrukumu Eiropas Savienības austrumu robežām, cenšoties panākt destabilizāciju reģionā. Tāpat valdību vadītājas pārrunāja situācijas attīstību Tuvajos Austrumos un turpmāko Latvijas un Lietuvas sadarbību, cieši koordinējot sadarbību reģionālās drošības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI