DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar CVK vadītāju pārrunā gatavību Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

9. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju Kristīni Saulīti, lai pārrunātu CVK gatavību Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2024. gadā, kā arī jautājumu saistībā ar tiešsaistes vēlētāju reģistra un vēlēšanu vadības sistēmas uzturēšanu un izmantošanu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents paud pārliecību, ka CVK ir izšķiroša loma, lai tiktu nodrošināta demokrātijas pamatvērtība – balsstiesīgo pilsoņu tiesības īstenot valsts varu, piedalīties vēlēšanās un piedalīties likumdošanas procesā. Valstij ir jāatrod mehānismi, lai šo būtisko funkciju spētu nodrošināt valsts institūcijas ar saviem resursiem un speciālistiem.

Puses arī pārrunāja CVK gatavību nepieciešamības gadījumā nodrošināt vietējo pašvaldību referendumus. Tāpat tika pārrunāts redzējums par CVK pārvaldības modeļa maiņu, ņemot vērā, ka Ministru prezidents 2023. gada aprīļa beigās ir uzdevis Tieslietu ministrijai izstrādāt jaunu vēlēšanu institūcijas pārvaldības modeli, kas nodrošinātu funkciju izpildei nepieciešamo administratīvo atbalstu, neiejaucoties vēlēšanu norisē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI