DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Apdrošinātājs: Dziesmu un deju svētki aizvadīti bez smagiem starpgadījumiem

Swedbank Dzīvības apdrošināšanai adresētie pieteikumi apdrošināšanas lietās liecina, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki (turpmāk – Svētki) aizvadīti bez smagām traumām. Šobrīd pieteikts 61 apdrošināšanas gadījums, aptuveni trīs ceturtdaļas no tiem ir vieglu traumu gadījumi. Lielākā izmaksa par gūtajām traumām sasniegusi 750 eiro.  

“Kopumā var teikt, ka svētki aizvadīti bez smagiem starpgadījumiem. Lielākoties tika saņemti pieteikumi par vieglu traumu gadījumiem, kā piemēram, brūcēm, sasitumiem, saišu sastiepumiem un pamežģījumiem. Apkopojot informāciju par negadījumiem, var secināt, ka traumas gūtas koncertu un mēģinājumu laikā, dejojot, kā arī dodoties uz vai no mēģinājumiem, pakrītot lielā ļaužu burzmā,” norāda Lana Ratniece, Swedbank Dzīvības apdrošināšanas pārdošanas atbalsta daļas Produktu līnijas vadītāja. 

“Dziesmusvētki ir izcils paraugs sadarbībai visos līmeņos. Svētku atbalstītāju pienesums bija būtisks arī dalībnieku ikdienas nodrošinājumam, un apdrošināšana ir viens no svarīgajiem elementiem tajā. Analizējot Svētkus, redzam, ka gadu no gada mainās uzvedības modeļi un paradumi, lielāka uzmanība tiek pievērsta pašu drošībai un preventīvai informēšanai. To ir secinājuši gan sabiedriskās kārtības un drošības atbildīgie dienesti, gan apliecinājumu tam redzam arī apdrošināšanai pieteikto gadījumu skaitam,” akcentē Svētku izpilddirektore Daina Markova. 

Ja noticis apdrošināšanas gadījums, Svētku dalībnieki apdrošināšanas atlīdzību var saņemt uzrādot Svētku dalībnieka karti un iesniedzot nepieciešamos dokumentus Swedbank internetbankā (Swedbank klienti) vai klātienē Swedbank filiālēs visā Latvijā (visi svētku dalībnieki). Ja vēl kāds nav paguvis pieteikt apdrošināšanas gadījumu, to iespējams izdarīt līdz 10.07.2026. 

Swedbank apdrošināja Dziesmu un Deju svētku dalībniekus, organizatorus un brīvprātīgos, polises segums ietvēra dzīvības apdrošināšanu ar nelaimes gadījumu papildapdrošināšanu invaliditātes un traumu gadījumā svētku norises laikā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI