DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš pateicas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku organizatoriem

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 25. augustā, pasniedzot pateicības rakstus XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku organizatoriem, uzsvēra, ka dziesmu un deju svētki ir vieni no svarīgākajiem kultūras notikumiem, kas vieno tautiešus Latvijā un visā pasaulē

“Dziesmu un deju svētki ir izturējuši padomju okupāciju un tautas atšķirtību un turpina dzīvot šodien, jo tie dzīvo mūsos,” uzsver Ministru prezidents, norādot, ka okupācijas gados tautiešiem svešumā svētki palīdzēja saglabāt latvisko identitāti. K. Kariņš atzīmēja, ka tie ir tautas svētki, kurā pulcējas tautieši no visas Latvijas un pasaules.

K. Kariņš izteica pateicību dziesmu un deju svētku organizatoriem, uzsverot, ka svētki ir rezultāts organizatoru un dalībnieku kopīgam rūpīgam darbam piecu gadu garumā, un novēlēja visiem kopā turēt dzīvu dziesmu un deju svētku liesmu.

Šogad XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos piedalījās ap 40 000 dalībnieku. Šie svētki ir svarīgs kultūras elements, kas gadu gaitā veidojis nozīmīgu ieguldījumu latviešu nācijas pašapziņas veidošanā.

Lai svētki taptu, priecētu ikvienu iedzīvotāju un svētku dalībnieku, to organizēšanā tika ieguldīts ļoti apjomīgs darbs. Pateicoties par šo darbu, pasākumā tika sveikti vairāk nekā 40 cilvēki – svētku galvenie rīkotāji, mākslinieciskie vadītāji, Latvijas Nacionālā kultūras centra darbinieki, virsproducenti, atbalsta personāls, operatīvie darbinieki u. c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI