DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kārsavā notiks Zemessardzes lauka taktiskā vingrinājuma noslēguma ceremonija

Svētdien, 20. augustā Kārsavā, laukumā pie autoostas un Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcas, notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona lauka taktiskā vingrinājuma noslēguma ceremonija.

Ceremonija paredzēta laika posmā no plkst. 13.00 līdz 14.00. Šajā laikā ikviens interesents ir aicināts klātienē apskatīt militāro mācību dalībnieku ekipējumu un militāro tehniku un uzzināt vairāk par dienesta iespējām Zemessardzē.

Jau ziņots, ka no 19. līdz 20. augustam Rēzeknes un Ludzas novadu teritorijās norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības vispārējās kaujas spējas, gatavojoties rudenī gaidāmajām visaptverošas valsts aizsardzības mācībām “Namejs 2023”. Atbalstu bataljona lauka taktiskā vingrinājuma realizēšanā sniegs arī citas Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienības, kā arī Zemessardzes Studentu bataljons.

Zemessardzes personāls nepārtraukti pilnveido militārās zināšanas un praktiskās iemaņas, lai uzturētu un pilnveidotu vienības gatavību aizsargāt Latviju. Zemessardzes mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes bieži var būt noderīgas arī ārpus dienesta, kad zemessargiem savā privātajā dzīvē nākas risināt nestandarta situācijas vai pārvarēt izaicinājumus, saglabāt vēsu prātu jebkādos apstākļos.

No 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”. Mācībās “Namejs 2023” kopā ar Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīriem un zemessargiem piedalīsies gan valsts un pašvaldību iestādes, gan arī pārstāvji no privātā sektora uzņēmumiem un organizācijām, sniedzot valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

Par Zemessardzi

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessarg@mil.lv.

Tāpat, piesakoties brīvprātīgi, līdz 200 jauniešu varēs pildīt valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē, kopumā dienot piecus gadus un ik gadu aizvadot 28 apmācību dienas. Savukārt līdz 50 jaunieši – augstākās izglītības iestāžu studenti – varēs brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienesta  rezerves virsnieka apmācības kursam, kas ilgs piecus gadus.

Pieteikties valsts aizsardzības dienestam Zemessardzē iespējams līdz šī gada 1. septembrim, izmantojot vienoto rekrutēšanas platformu www.klustikaravirs.lv.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI