DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Kuldīgas novadā notiks šī gada pēdējā valsts aizsardzības mācības nometne

Publicitātes foto

No 26. jūlija līdz 5. augustam poligonā “Mežaine”, Kuldīgas novadā notiks Jaunsardzes centra organizētā valsts aizsardzības mācības nometne 11. klašu skolēniem un 2. vai 3. kursa audzēkņiem no profesionālajām izglītības iestādēm.

Kopumā tiek plānots, ka šajā nometnē piedalīsies ap 70 skolēnu, kuri nav jaunāki par 17 gadiem. Dalība šajā nometnē ir brīvprātīga un bezmaksas.

Līdzīgi kā aizvadītajās nometnēs, dalībniekiem būs iespēja pilnveidot un nostiprināt praktiskās iemaņas, kuras apgūtas mācību gada laikā valsts aizsardzībās mācības nodarbībās. Skolēni padziļināti apgūs lauka kaujas un šaušanas iemaņas, kā arī piedalīsies ierindas mācības un daudzās citās aizraujošās nodarbībās.

Vakaros, pēc nodarbībām, norisināsies saliedēšanās pasākumi un dažādas izglītojošas aktivitātes, kuru mērķis ir padziļināt zināšanas un dažādas prasmes, piemēram, spēle kā rīkoties krīzes gadījumā “72 stundas”.

  •          28. jūlijā nometnē viesosies un sevi prezentēs dažādas Nacionālo bruņoto spēku vienības, tādējādi skolēniem būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus un izzināt karjeras iespējas aizsardzības nozarē.
  •             4. augustā nometnes dalībnieki dosies ekskursijā, izzinot nozīmīgas vietas Lēnas un Rudbāržu apkaimēs, kā arī būs iespēja apmeklēt pulkveža Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu "Airītes" un piedzīvot muzeja jauno brīvdabas ekspozīciju "kaujas priekšpostenis".
  •        5. augustā, plkst. 11.00 plānota nometnes noslēguma ceremonija, kurā jauniešus uzrunās Jaunsardzes centra direktors pulkvedis Aivis Mirbahs.

Valsts aizsardzības mācības mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu un patriotismu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, veidojot pilsoniski atbildīgus un Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir vitāli svarīgi visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā.

2022./23. mācību gadā valsts aizsardzības mācība tika īstenota 147 skolās Latvijā, un to apguva 10,5 tūkstoši skolēni. Sākot ar 2024. gada 1. septembri valsts aizsardzības mācību plānots ieviest visās valsts vidējās izglītības iestādēs kā obligātu mācību priekšmetu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI