DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs tiekas ar Kosovas delegāciju

2023. gada 5. jūnijā Rīgā norisinājās Latvijas un Kosovas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. No Latvijas puses tās vadīja valsts sekretārs Andris Pelšs, no Kosovas – ārlietu ministres vietnieks Krešniks Ahmeti (Kreshnik Ahmeti). Sarunu gaitā tika izvērtēta līdzšinējā abu valstu sadarbība un iespējas to nākotnē padziļināt.

Viens no sarunu tematiem bija Kosovas integrācija Eiropas Savienībā un citās starptautiskajās organizācijās. A. Pelšs pauda atbalstu Kosovas un pārējo Rietumbalkānu valstu Eiropas perspektīvai un apliecināja gatavību turpināt dalīties Latvijas ES integrācijas pieredzē ar Kosovu. Tāpat viņš uzsvēra, ka tiks vērtēts valstu individuālais sasniegums un kritēriju izpilde.

Kosovas ārlietu ministra vietnieks K. Ahmeti izteica pateicību par iespēju Kosovas pārstāvjiem apgūt intensīvo programmu ES tiesībās un ekonomikā Rīgas Juridiskajā augstskolā un pauda interesi turpināt šo sadarbības projektu.

Kosova informēja par aktuālo situāciju Kosovas ziemeļos. A. Pelšs apliecināja Latvijas gatavību sniegt ieguldījumu Kosovas un reģiona drošībā, piedaloties NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Kosovā (KFOR), kā arī uzsvēra nepieciešamību mazināt spriedzi un meklēt ilgtermiņa risinājumu ES vadītā Belgradas-Prištinas dialoga ietvaros.

Pārrunājot jautājumus, kas saistīti ar Krievijas agresiju Ukrainā, A. Pelšs pauda gandarījumu par Kosovas pievienošanos ES paziņojumiem un sankcijām pret Krieviju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI