DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Pētnieciskajā spēlē “Mežotājs” uzvar skolēni no Jelgavas, Rojas un Rīgas skolām

Digitāli apgūstot meža apsaimniekošanas gudrības AS “Latvijas valsts meži” (LVM) pētnieciskajā spēlē “Mežotājs”, šajā mācību gadā piedalījušies gandrīz trīs tūkstoši Latvijas skolu audzēkņi no 8. un 9. klasēm. Laureāti balvā saņēma Meža karjeras ekskursiju uz "Latvijas meža dienām", kas maija beigās notika Tērvetē.

Uzvaras laurus šogad plūca Jelgavas Valsts ģimnāzijas 9.b klase ar skolotāju Lieni Sabuli, Rojas vidusskolas 9.b klase ar skolotāju Gaidi Riekstiņu-Mauri un Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolas 9.b klase ar skolotāju Anastasiju Podlužnaju.

“Pētījumu spēle “Mežotājs” izstrādāta Eiropas Sociālā fonda ietvaros sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, lai palīdzētu skolēniem interaktīvā un saistošā veidā atklāt meža nozari kā vietu izglītībai un karjerai. Beidzot pamatskolu, skolēniem no 8.–9. klasēm pēc spēles veikšanas tagad ir labāks priekšstats par to, cik daudzveidīgas ir profesijas meža nozarē un cik svarīgi mums ir rūpēties par mežu ilgtermiņā,” stāsta LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

Digitālajā spēlē šajā mācību gadā skolēni sacentās par labākajiem pētījumiem, atklājot ilgtspējīgas mežsaimniecības nozīmi. Skolēni, kuri vissekmīgāk veikuši pētījumu LVM parauglaukumos un uzrādījuši augstāko rezultātu digitālajā spēlē "Mežotājs", nopelnīja īpašo balvu no AS "Latvijas valsts meži" – iespēju kopā ar skolotāju piedalīties meža izziņas nometnē Norvēģijā 2023. gada augustā.

Atzinības diplomus un iespēju skolotājiem piedalīties LVM rīkotajā vasaras nometnē tālākizglītības kursos par mežu saņem:

  • Ogres 1.vidusskolas 9.d klase, skolotāja Anita Migleniece,
  • Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas 9.a klase, skolotāja Anastasija Podlužnaja,
  • Dundagas vidusskolas 9.b. klase, skolotājs Gaidis Riekstiņš-Maure,
  • Jauno Līderu vidusskolas 8. klase, skolotāja Ilga Gablika,
  • Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 9.a un 9.b klase, skolotāja Dace Sarkane,
  • Bauskas pilsētas pamatskolas 9.a un 9.b klase, skolotāja Gunta Kiseļeva,
  • Ogres Valsts ģimnāzijas 8.a, 8.c un 8.f klase, skolotājas Ilze Kaļāne, Ludmila Aizporiete, Elvīra Kadakovska,
  • Jelgavas Valsts ģimnāzijas  9.M1, 9.M2 un 9.I klase, skolotāja Liene Sabule.

Spēlējot "Mežotāju", skolēni var izaudzēt savu virtuālo mežu un iepazīt meža ekoloģisko, ekonomisko un sociālo nozīmi. Savukārt iegūtās jaunās zināšanas skolēni var nostiprināt reālā lauka pētījumā LVM veidotajos parauglaukumos, kur 8.–9. klases ģeogrāfijas, bioloģijas, kā arī matemātikas un datorikas mācību priekšmetos to dara starpdisciplināra temata "Pētījums mežā" ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI