DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas satiksmes nozares eksperti Starptautiskā transporta foruma Ministru samitā informēs par elastīgu piegāžu ķēžu nozīmi nepārtrauktajā pārmaiņu laikā

Lai veicinātu videi draudzīga transporta kā ilgtspējīgas ekonomikas un stabilitātes lomu, iepazītu mobilitātes jaunās perspektīvas, diskutētu par vienlīdzīga, zaļa un droša transporta finansēšanas iespējām, Satiksmes ministrijas pārstāvji – nozares eksperti pārstāvēs mūsu valsti Starptautiskajā transporta foruma (ITF) gadskārtējā samitā. Tas risināsies Vācijā, Leipcigā no 24. līdz 26. maijam.

Satiksmes ministriju forumā pārstāvēs parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards, Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore Annija Novikova un Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

“Mainoties gan ģeopolitiskajai situācijai, gan globālajai realitātei, svarīgi ir nodrošināt nepārtrauktu loģistiku un veidot jaunas, elastīgas piegādes ķēdes, tādējādi veiksmīgi uzturot ekonomiku un gādājot par valstu kopīgo drošību. ES Solidaritātes joslu nostiprināšana ir Latvijas augstākā prioritāte, kuru varam īstenot gan caur mūsu ostām, gan efektīvāk izmantojot kravas autokolonnu potenciālu un perspektīvā arī ar Rail Baltica projektu. Taču joprojām ir daudz citu jautājumu, sākot ar infrastruktūras kapacitāti un beidzot ar sanitārajām pārbaudēm un muitošanu. Ļoti nozīmīgs ir līdzīgi domājošo ITF dalībvalstu transporta politikas un atjaunošanas instrumentu atbalsts Ukrainai, kurā aktīvi līdzdarbojas Latvija. ITF dalībvalstis arvien vairāk fokusējas uz transporta sistēmu ilgtspējīgu attīstību un drošību., un par šiem jautājumiem rosināšu diskusiju foruma ministru sesijas darba kārtībā,” dodoties uz Starptautiskā transporta foruma Ministru samitu, saka Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards.

Forumā Latvijas satiksmes nozares eksperti piedalīsies vairākās sesijās, lai pārrunātu transporta nozīmi ilgtspējīgas ekonomikas, miera un stabilitātes nodrošināšanā, lai diskutētu par vienlīdzīga, zaļa un droša transporta finansēšanu, tā pielāgošanu klimata izmaiņām, kā arī apspriedīs jautājumu, kā drošāki ceļi var veicināt valstu ekonomisko attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI