DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

ES mājā jaunieši sacentīsies erudīcijas spēlē “Gudrāks ar deputātu”

Piektdien, 26. maijā, Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, atkal norisināsies pērn aizsāktā erudīcijas spēle “Gudrāks ar deputātu”. Tajā divas tautas priekšstāvju atbalstītas jauniešu komandas mērosies demokrātijas zināšanās un izpratnē.

Erudīcijas spēli “Gudrāks ar deputātu” Eiropas Parlamenta (EP) birojs Latvijā rīko otro gadu, atzīmējot divu jauniešu iniciatīvu - Eiropas kopienas mesesamkopa.eu jauno līderu programmas un “Prakses kalves” - noslēgumu. Šogad spēles tēma ir demokrātija darbībā un gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2024. gada jūnijā. Uzvarētāju komanda apmeklēs Eiropas Parlamentu Briselē. Katru komandu pārstāvēs četri jaunieši, kuriem ar padomu palīdzēs EP deputāts Andris Ameriks (S&D/Gods kalpot Rīgai) un Saeimas deputāts Andris Sprūds (Progresīvie).

“Sacensība visu spēlētāju pieņemtu noteikumu ietvaros ir viens no dzīvas demokrātijas un jebkuru vēlēšanu pamatprincipiem, un spēles dalībnieki ES mājā to varēs piedzīvot koncentrētā formā. Šī pieredze viņiem noderēs, pēc gada izdarot izvēli nākamā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās un, iespējams, vēlāk pašiem tajās kandidējot,” saka EP biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Spēle trīs kārtās notiks ES mājas 2. stāvā no pulksten 14.00 līdz 15.30, un, iepriekš piesakoties, tai klātienē varēs sekot arī žurnālisti.

Uzziņa

Mesesamkopa.eu ir Eiropas iedzīvotāju kopiena, kas izveidota pēc EP iniciatīvas, lai uzturētu pastāvīgu dialogu starp EP un iedzīvotājiem, veicinātu Eiropas identitāti un demokrātisko līdzdalību. Studentiem paredzēto jauno līderu programmu EP birojs Latvijā īsteno jau trešo gadu.

“Prakses kalve” ir ES mājas organizēts ikgadējs bezmaksas nodarbību cikls jauniešiem, galvenokārt - vidusskolēniem, kurā vairāku mēnešu garumā iespējams pilnveidot savas zināšanas un attīstīt prasmes argumentācijā, kritiskajā domāšanā, medijpratībā un citās tēmās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI