DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM: sadarbības aktivizēšanai ar plānošanas reģioniem darbu sāk reģionu konvents

Šodien, 17. maijā, norisinājās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra M. Sprindžuka reģionālās attīstības padomnieku konventa darbības iedibināšanas sanāksme. Ministrs konventā ir aicinājis piedalīties visu piecu plānošanas reģionu un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjus, lai būtu iespēja nepastarpināti pārrunāt reģionālās attīstības izaicinājumus un iespējamos to risinājumus, kā arī, lai nodrošinātu pastāvīgu informatīvo saikni ar visas Latvijas teritorijas pašvaldībām.

Konventa veidošanas mērķis ir nodrošināt regulāru informācijas apmaiņu starp ministriju un vietvarām par reģionālās politikas izstrādi, īstenošanu, uzraudzību un koordināciju, depopulācijas procesu mazināšanai, ekonomikas izaugsmei, kā arī pakalpojumu pieejamībai un sasniedzamībai reģionos. 

"Konventa izveide man un visai ministrijai palīdzēs nodrošināt valdības deklarācijā doto uzdevumu ieviešanu attiecībā uz VARAM kompetenci. Tāpat aicināsim arī pārējās nozaru ministrijas vairāk iesaistīt plānošanas reģionus savu rīcībpolitiku īstenošanā Latvijas reģionos, atjaunojot plānošanas reģionu sadarbības komisiju darbu", uzsver ministrs M. Sprindžuks kā  reģionālās attīstības padomnieku konventa iedibinātājs.

Reģionu konvents iekļaujas ministrijas stratēģijā stiprināt plānošanas reģionus kā efektīvu plānošanas lēmumu pieņemšanas platformu starp nozaru ministrijām un pašvaldībām katrā reģionā, veidojot un īstenojot reģionālo politiku, kas vērsta uz reģionālās sociālekonomiskās attīstības kohēziju, ievērojot pašvaldību resursus, iespējas un koordinēti izmantojot valstī pieejamos attīstības veicināšanas instrumentus.

Plānošanas reģionu darbības pilnveidošanas kontekstā tika pārrunāti gan paša konventa turpmākās darbības organizācijas praktiskie jautājumi, gan aktualitātes reģionālās attīstības plānošanas jomā, tostarp sadarbības komisiju darba atjaunošana un plānošanas reģionu attīstības programmu aktualizācijas nepieciešamība. Plānošanas reģioni kā atvasināta publiska persona darbojas no 2006.gada. Plānošanas reģioni nodrošina reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. VARAM pārrauga plānošanas reģionu darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI