DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Putnu gripa savvaļas putniem arī Cēsu novadā un Madonā

Pārtikas un veterinārais dienests no zinātniskā institūta BIOR laboratorijas saņēmis apstiprinājumu, ka arī Cēsu novada Veselavas pagastā un Madonā atrastiem mirušiem ķīriem, par kuriem bija saņemti iedzīvotāju ziņojumi, ir konstatēta putnu gripa H5N1. Slimības patogenitāte jeb lipīgums laboratorijā vēl tiek noskaidrots un varētu būt zināms pirmdien.

Par atrastiem mirušiem savvaļas putniem, īpaši – ūdensputniem, var ziņot, zvanot uz  PVD uzticības tālruni - automātisko atbildētāju  67027402 vai informējot tuvāko PVD pārvaldi.

Lai neapdraudētu savu veselību un nepieļautu slimības tālāku izplatību, PVD aicina nekādā gadījumā neaiztikt mirušus vai slimus putnus, nenest slimus un novārgušus putnus mājās, uz dzīvnieku patversmēm vai veterinārajām klīnikām, jo tādējādi var tikt veicināta slimības izplatība.

PVD aicina ikvienu mājputnu turētāju, neatkarīgi no mājputnu skaita saimniecībā, ļoti rūpīgi ievērot biodrošības prasības un nekavējoties informēt veterinārārstu vai PVD par mājputnu saslimšanu vai pēkšņu nobeigšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI