DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pateicas Čehijai par ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

2023. gada 21. aprīlī Rīgā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Čehijas Republikas ārlietu ministru Janu Lipavski (Jan Lipavský), kurš Latviju apmeklēja darba vizītē. Ministri pārrunāja Latvijas un Čehijas sadarbību drošības jomā, gatavošanos NATO samitam Viļņā, Krievijas karu Ukrainā un situācijas attīstību reģionā, Eiropas Savienības paplašināšanos un citas starptautiskās aktualitātes.

E. Rinkēvičs pauda gandarījumu par teicamo sadarbību ar Čehiju gan divpusēji, gan daudzpusējos formātos, kā arī pateicās par Čehijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties Kanādas vadītājā NATO paplašinātajā kaujas grupā Latvijā.

Runājot par Krievijas agresiju Ukrainā, amatpersonas bija vienisprātis, ka jāturpina sniegt Ukrainai viss nepieciešamais atbalsts. Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs uzsvēra, ka arī starptautiskajās organizācijās un daudzpusējos forumos ir jāturpina sniegt palīdzība Ukrainai, vienlaikus izolējot Krieviju. 

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par situāciju Rietumbalkānu reģionā. Krievijas karš Ukrainā ir no jauna iezīmējis ES paplašināšanās procesa ģeopolitisko un stratēģisko nozīmi. Latvija iestājas par ticamu ES paplašināšanās politiku, kas balstīta uz noteikto kritēriju izpildi, katras valsts pašas nopelniem un nepārprotamu atbalstu Eiropas vērtībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI