DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars tiksies ar Lietuvas enerģētikas ministru

Šī gada 13. un 14. aprīlī Klimata un enerģētikas ministrs (KEM) Raimonds Čudars divpusējā vizītē apmeklēs Lietuvu un tiksies ar Lietuvas enerģētikas ministru Dainius Kreivys. Tikšanās laikā abu valstu enerģētikas ministri pārrunās Baltijas valstu iesākto ceļu uz elektrotīklu sinhronizāciju ar kontinentālo Eiropu.

Tāpat vizītes laikā Latvijas delegācija apmeklēs Lietuvas enerģijas uzglabāšanas iekārtu sistēmas parku, kas ir valsts vērienīgākais projekts enerģētiskās neatkarības veicināšanā, tiksies ar Lietuvas pārvades sistēmas operatora “Enegy Cells” izpilddirektoru Rimvydas Štilinis un iepazīsies ar Krones hidroakumulācijas elektrostaciju.

Latvijas delegācijas sastāvā ir KEM valsts sekretāre Līga Kurevska, KEM valsts sekretāres vietniece enerģētikas jautājumos Līga Rozentāle, KEM Stratēģiskās koordinācijas departamenta direktore Ilze Prūse un Latvijas vēstniecības Lietuvā vadītāja vietniece Santa Krūze.  

2019. gadā Baltijas valstis noslēdza līgumu, kurš, līdz 2025. gada beigām, paredz valstu desinhronizācijas procesu jeb atvienošanos no Krievijas elektrotīklu sinhronas darbības zonas un sinhronizāciju jeb pievienošanos kontinentālās Eiropas zonai. Šobrīd, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, Baltijas valstis vienoti strādā pie tā, lai desinhronizācijas process notiku pēc iespējas ātrāk.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI