DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Nacionālie Bruņotie Spēki aicina nevalstiskās organizācijas līdz 1. maijam pieteikties NATO labdarības tirdziņa līdzekļu saņemšanai labdarības projektu īstenošanai

FOTO: NBS.

Līdz 1. maijam nevalstiskajām organizācijām ir iespēja pieteikties savu labdarības projektu realizācijai, NATO labdarības organizācijas fonda organizētajā pasākumu kopumā  “NATO Charity Bazar 2023”, ar mērķi saņemt finansiālu atbalstu.

Labdarības tirdziņa mērķis ir vākt līdzekļus vairākiem NATO sabiedroto valstu labdarības projektiem, pārdodot alianses un tās partnervalstu uzņēmēju ziedotās preces, pēc tam visu ietirgoto naudu novirzot cēlu iniciatīvu īstenošanai. Ik gadu šādā veidā finansiāli tiek atbalstīti desmiti Beļģijas, citu NATO dalībvalstu, kā arī starptautisko organizāciju – biedrību, sociālo centru un nevalstisko organizāciju – pieteiktie projekti.

Lai pretendētu uz finansējuma saņemšanu, nevalstiskajai organizācijai ir  jābūt oficiāli reģistrētai kā bezpeļņas labdarības organizācijai vismaz vienu gadu pirms pieteikšanās termiņa beigām – līdz 1. maijam. Maksimālais projekta finansējuma apmērs līdz 10 000 eiro.

Tāpat tai ir jābūt organizatoriski un finansiāli neatkarīgai – nedrīkst būt lielas mātes organizācijas filiāle. Organizācijai ir jādarbojas vai jāatrodas NATO dalībvalstī, NATO “Partnerattiecības mieram” valstī vai valstī, kas pašlaik ir NATO sadarbības partneris.

Uz finansējumu nevar pretendēt arī tās organizācijas, kas jau pēdējo trīs kalendāro gadu laikā ir saņēmušas NATO labdarības tirdziņa līdzekļus.

NATO labdarības tirdziņš tiek organizēts jau vairāk nekā 40 gadus. Sākotnēji tas sniedza palīdzību tikai Beļģijas labdarības organizācijām, bet 2004. gadā tika nodibināta Beļģijā reģistrēta nevalstiskā organizācija “NATO Charity Bazaar”, kas darbojas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

Katru gadu organizācija finansē astoņus līdz desmit labdarības organizāciju iesniegtos projektus Beļģijā un 15 līdz 20 projektus dažādās NATO dalībvalstīs un partnervalstīs. Latvija šajā tirdziņā piedalās kopš 2004. gada.

Plānots, ka labdarības tirdziņš “NATO Charity Bazar 2023” norisināsies šoruden Beļģijā.

Plašāka informācija par nosacījumiem un pieteikšanās anketa atrodama labdarības tirdziņa mājaslapā: www.natocharitybazaar.org.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI