DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasta jaunā Pasaules pasaku sērijas pastmarka – par Jura Zvirgzdiņa un Anitas Paegles Miega pasaku

Publicitātes attēls

Latvijas Pasts papildinājis pastmarku sēriju Pasaules pasakas. Jaunākā sērijas izdevuma tēma ir saistīta ar mākslinieces Anitas Paegles krāšņi ilustrēto rakstnieka Jura Zvirgzdiņa Miega pasaku. Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023.gada 14.aprīlī Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,65 eiro, un tā paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā, savukārt pastmarkas tirāža sasniedz 25 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir pazīstamā latviešu māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore A.Paegle.

Uz jaunās pasta vērtszīmes māksliniece attēlojusi ainu no J.Zvirgzdiņa Miega pasakas, kurā redzami grāmatas galvenie varoņi – zēns Matīss, runcis Muris, rotaļu lācis Brunis un aitas.

Rakstnieka J.Zvirgzdiņa Miega pasaka vēsta par piecgadīgu zēnu Matīsu, kurš nejauši atstāts viens pats mājās kopā ar runci Muri un rotaļu lāci Bruni. Matīsam nenāk miegs, un viņš iztēlē sāk skaitīt aitas, jo runā, ka aitu skaitīšana palīdzot aizmigt. Un piedzīvojumi sākas. Pasaku grāmata ir ar krāšņām, brīnišķīgām un ļoti reālistiskām latviešu pazīstamās mākslinieces A.Paegles ilustrācijām.

Jauno pastmarku un aploksni Pasaules pasakas – Miega pasaka iespējams apskatīt šeit.

Pastmarku sērijas Pasaules pasakas izdošanu Latvijas Pasts sāka 2021.gadā – tā veidota, lai veicinātu Latvijas un pasaules pasaku grāmatu lasīšanu, kā arī stiprinātu šo daiļdarbu nozīmi bērnu un pieaugušo ikdienā. Pirmais šīs sērijas izdevums bija par Rundāles pilij veltīto bilžu grāmatu Rožu spoks, savukārt otrais izdevums saistīts ar pazīstamo angļu rakstnieka Lūisa Kerola (Lewis Carroll) pasaku Alises piedzīvojumi Brīnumzemē. Visas šīs sērijas pastmarkas iespējams aplūkot te

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 3.maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI