DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Lieldienās Lucavsalā notiks jau sestā "Rīgas mežu" Pavasara putnu būrīšu meistarošanas darbnīca

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lieldienās, 2023.gada 9.aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 15.00, ikviens aicināts uz “Rīgas mežu” Vides izglītības programmas sesto Pavasara putnu būrīšu talku – darbnīcu! Tā notiks pasākuma “Lieldienu lustes Lucavsalā” ietvaros un norisināsies “Rīgas mežu” apsaimniekotajā Lucavsalas atpūtas parkā.

Darbnīcas apmeklētājiem “Rīgas mežu” Vides izglītības programmas speciālistu un profesionāla ornitologa vadībā būs iespēja pašu rokām sameistarot būrīšus mazajiem dobumpērētājiem – zīlītēm, mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem putniem. Tāpat apmeklētāji varēs uzzināt, kas jāņem vērā, kopjot jau esošās, kā arī izgatavojot un uzstādot jaunas putnu mājas, lai putni tajās var ērti iekļūt, droši justies un rūpēties par pēcnācējiem. Sagatavojot putnu būrīti, apmeklētāji to varēs paņemt līdzi un novietot piemājas dārzā, pagalmā vai citviet. Tāpat ikviens varēs piedalīties “Rīgas mežu” Vides izglītības programmas dabas viktorīnā un saņemt pārsteiguma balvas par pareizām atbildēm. 

Pavasara putnu būrīšu talkas laikā Lucavsalā paredzēta filmēšana un fotografēšana. “Rīgas mežu” Pavasara putnu būrīšu darbnīcas norises vieta: https://ej.uz/gu9n. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Šī šajā sezonā būs jau sestā Pavasara putnu būrīšu darbnīca, kuru organizē uzņēmuma “Rīgas meži” Vides izglītības programma. Pirmā talka notika 22.februārī, Rīgas 5.pamatskolā – attīstības centrā, Šmerļa pusē. Otrais pasākums bija 2.martā Valdemāra pamatskolā, Jumpravā, kur speciālās izglītības programmas skolēni izgatavoja ap 50 putnu mājiņu. Trešā putnu būrīšu talka norisinājās 5.martā Juglas mežā, piedaloties Juglas Attīstības biedrības un Latvijas Neredzīgo biedrības pārstāvjiem. Ceturtā talka bija 19.martā Dārziņu apkaimē, “Rīgas mežu” apsaimniekotajā V.Kudojara parkā un tajā piedalījās Rīgas Dārziņu iedzīvotāju biedrības pārstāvji. Piektais pasākums tika organizēts sadarbībā ar Mežaparka Attīstības biedrību “Rīga mežu” apsaimniekotajā kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks”, 26.martā.

“Rīgas meži” aicina iedzīvotājus rūpēties par pašu izliktajiem putnu būrīšiem, katru gadu pavasarī, pirms putnu atlidošanas un ligzdošanas, tos tīrīt un salabot!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI