DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

No nelegāliem zvejas rīkiem Juglas kanālā atbrīvotas ~ 100 kg raudas, marta laikā veiktas ~ 230 zvejas kontroles pārbaudes

Aizvadītās nedēļas beigās, 31. martā, Valsts vides dienests (VVD) pēc iedzīvotāju ziņojuma par iespējamu nelegālu zveju Juglas kanālā, iepretim laivu garāžu kooperatīvam, Kanāla ielā, veica minētās ūdenstilpes novērošanu. Ap plkst. 24:00, ņemot vērā, ka netika novērota neviena persona, kas iespējami varētu veikt nelegālas zvejas darbības, inspektori, izmantojot laivu, nolēma apsekot minēto akvatoriju. Pārbaudot akvatoriju, tika aizķerts un izņemts zivju tīkls, no kura atbrīvotas aptuveni 100 kg raudas.

VVD atgādina, ka no 1. marta līdz 30. aprīlim saistībā ar zivju nārstu ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot Baltijas jūru un Rīgas līci, kā arī noteiktos kanālos un caurtecēs Daugavas upju, Gaujas upju, Lielupes upju un Ventas upju baseinu apgabalos. Lieguma periodā VVD veic pastiprinātu ūdenstilpju uzraudzību.

Martā kopumā iekšējos ūdeņos veikta 231 makšķerēšanas un rūpnieciskās zvejas pārbaude, kuru rezultātā atrasti un no ūdens izcelti 154 nelegālie zivju ieguves rīki - 92 ūdas, 23 zivju tīkli, 19 nēģu murdi, 10 zivju murdi un citi.

Marta laikā VVD nekonstatēja nevienu personu, kas pārkāptu Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos noteiktos liegumus, kas attiecas tieši uz pavasara zivju nārsta periodu. Tāpat netika konstatēts neviens līdaku lomā paturēšanas gadījums, makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem vai makšķerēšana kanālos un caurtecēs, kurās tas ir aizliegts.

Kopumā Latvijas ūdenstilpēs lielāko daļu marta bija novērojams plāns ledus vai palu ūdeņi, kas kopuma nav bijuši labvēlīgi apstākļi braukšanai ar laivu vai makšķerēšanai.

VVD izsaka pateicību tiem iedzīvotājiem, kuri ziņo par iespējamajiem pārkāpumiem un iesaistās vides noziegumu atklāšanā zvanot uz tālruni + 371 26338800 vai izmantojot mobilo aplikāciju Vides SOS.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI