DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vides aizsardzība

VARAM sasauc starpinstitūciju sanāksmi par plūdu riskiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar akciju sabiedrību “Latvenergo” š.g. 30. martā Ķegumā rīko sanāksmi par aktuālo situāciju plūdu risku pārvaldībā un sistēmas darbības pilnveidē, vērtējot arī plūdu katastrofas draudus un institūciju rīcību š.g. janvārī Jēkabpils pilsētā un tās apkaimē. Sanāksmi vadīs vides aizsardzības un reģionālās ministrs Māris Sprindžuks. Atziņās dalīsies arī Jēkabpils novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Sanāksmē ir aicināti piedalīties pārstāvji no Iekšlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts policijas, Valsts vides dienesta, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC), AS “Sadales tīkls”, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Neatliekamā medicīnas palīdzības dienesta, kā arī virkni iesaistīto pašvaldību, kurām ir un saglabājas augsts plūdu risks. 

Saskaņā ar Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldības likumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija koordinē pasākumus, kuri saistīti ar plūdu apdraudējumu valstī, un plūdu gadījumā atbilstoši kompetencei, kura izriet no Valsts civilās aizsardzības plāna, plūdu novēršanas pasākumus veic vairākas saistītas institūcijas - LVĢMC, VUGD, pašvaldības, pašvaldību sadarbības teritoriju civilās aizsardzības komisijas, Latvenergo, Nacionālie bruņotie spēki, Valsts policija un pašvaldību policijas u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI