DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidosta “Rīga” iesaistās starptautiskā pētījumā par inovatīvu zemu emisiju gaisa kuģu tehnoloģiju ietekmi uz vidi lidostu tuvumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lidosta “Rīga” noslēgusi sadarbības līgumu starptautiskā pētījumā par zemu emisiju gaisa kuģu tehnoloģiju izmantošanu un iespējām ar inovatīvo tehnoloģiju palīdzību samazināt gaisa piesārņojumu un trokšņu emisijas lidostu tuvumā.

Projektu “Zemu emisiju gaisa kuģu tehnoloģiju un lidostas darbību integrācija un digitālā demonstrācija” (INDIGO) īstenos desmit sadarbības organizācijas piecās valstīs, tostarp Karlosa III Madrides Universitāte Spānijā, Stratklaidas un Bristoles universitātes Lielbritānijā, Bohumas Tehniskā Universitāte Vācijā, Vācijas Aviācijas un kosmosa pētniecības centrs,  Itālijas Aviācijas un kosmosa pētniecības centrs un lidosta “Rīga”.

“Reāla virzība aviācijas ilgtspējas virzienā ir iespējama tikai zināšanu pārneses un sadarbības procesā starp akadēmisko zinātni, inovāciju radītājiem un praktiķiem, kuri ikdienā vada procesus lidostās. Esam gandarīti, ka tieši mūsu lidosta “Rīga” kļūst par references lidostu pētījumā, ko īsteno starptautiski augsti novērtēti partneri un kura virsmērķis ir ilgtspējīga aviācijas nozare,” saka lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lidosta “Rīga” projekta vajadzībām apkopos gaisa kuģu radītā trokšņa mērījumu un atmosfēras modeļu datus, piedalīsies gaisa kvalitātes un trokšņa novērtēšanas indikatoru izstrādē, datu avotu definēšanā citās lidostās un lidostas operāciju scenārija izstrādē un ietekmes novērtēšanā.

Projekta INDIGO mērķis ir noteikt iespējamos ieguvumus, ko gaisa kvalitātes uzlabošanai un trokšņu līmeņa samazināšanai lidostu tuvumā nodrošinātu jauna veida vidēja izmēra gaisa kuģu izmantošana, kas tiek darbināti ar hibrīda elektrisko piedziņu un spēj lidot īpaši klusu un ar minimālām emisijām lidostu tuvumā, bet, izmantojot parasto vai ilgtspējīgu aviācijas degvielu, - lielākā augstumā. Projektu finansē Eiropas Savienības “Horizon” programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI