DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Nākamā EPALE tiešsaistes diskusija tiks veltīta demokrātiskās dzīves prasmju veidošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 29.martā, no plkst. 11.00 līdz 17.00 pēc Latvijas laika EPALE notiks tiešsaistes diskusija Demokrātiskās dzīves prasmes veidojot. Pieaugušo mācīšanās un izglītības nozīme.

Rakstiska diskusija sāksies ar tiešraidi (plkst. 11.00-11.45 pēc Latvijas laika), kurā uzaicinātie eksperti dalīsies ar savu skatījumu un pieredzi. Diskusijā piedalīsies šādi eksperti: Džordžs Pirkers (Georg Pirker), Eiropas Demokrātijas un cilvēktiesību izglītības prezidents, Džulia Mešino (Giulia Meschino), Eiropas Profesionālās izglītības asociācijas direktore, un Elīza Gambardella (Elisa Gambardella), Mūžizglītības platformas vadītāja vietniece.

Pēc tiešraides notiks moderēta rakstiska diskusija, kurā piedalīties aicināti visi mūsu EPALE kopienas locekļi.

Starpnozaru prasmes un pamatprasmes, piemēram, kritiskā domāšana, problēmu risināšana un digitālā prasme, ir nepieciešamas jebkuram pieaugušajam ik dienu. Šajā tiešsaistes diskusijā mēs apspriedīsim, kā prasmes, kompetences un attieksmes palīdzēs cilvēkiem atrast piepildījumu savā dzīvē un arī pielāgoties straujām pārmaiņām - ne tikai dalībai darba tirgū. Prasmes — gan profesionālās, gan sociālās un citas  — palīdz pieaugušajiem pārvarēt pašreizējās krīzes un ļauj viņiem labāk apzināties savu vērtību sabiedrībā. Tas, savukārt, veicina demokrātisku līdzdalību un stiprina gan kopienu, gan indivīda sociālo dzīvi.

Tomēr laikā, kad uzmanība ir vairāk novirzīta uz atgūšanos pēc pandēmijas, modernizāciju vai pašreizējo enerģētikas krīzi, Eiropa nedrīkst aizmirst pastāvošos draudus demokrātiskajām vērtībām, kas pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā ir atjaunojušās visā kontinentā. Vai pieaugušo mācīšanās un izglītība varētu būt risinājums? Par to spriedīsim diskusijā.

Piedalīties diskusijā, paužot savu viedokli komentāru sadaļā, ikviens reģistrēts EPALE platformas lietotājs var jau tagad.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI