DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 24. februārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš darba vizītē apmeklēs Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonu.

Vizītes laikā ģenerālleitnants L. Kalniņš tiksies ar 17. kaujas atbalsta bataljona komandieri pulkvežleitnantu Juri Višņakovu, lai pārrunātu bataljona turpmāko attīstību, personāla komplektēšanas jautājumus, kā arī spēju attīstības projektu izpildes gaitu.

Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljons dibināts 1992. gada 4. augustā kā Zemessardzes 17. kājnieku bataljons, bet ar 2004. gada 1. septembri izveidots kā specializētais Pretgaisa aizsardzības bataljons. Savukārt 2018. gada 3. janvāri bataljons, atbilstoši funkcijām un veicamajiem uzdevumiem, tika pārsaukts par Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonu. Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljons atrodas Zemessardzes 1. Rīgas brigādes sastāvā.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes teritorijā atrodas pieci bataljoni – 13. kājnieku bataljons Teikā, 17. kaujas atbalsta bataljons Mārupē, 19. kaujas nodrošinājuma bataljons Ropažu novadā, Studentu bataljons Torņakalnā un  53. kājnieku bataljons Bauskā, kā arī atsevišķās rotas – Aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem rota, Medicīnas rota un Inženieru rota Iecavā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI