DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldi vadīs Gints Reinsons

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldībā darbu šogad sākusi Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP), kuras vadītāja amatā atklāta konkursa gaitā iecelts līdzšinējais Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra vadītājs Gints Reinsons.

Jaunā pārvalde izveidota, lai efektīvi koordinētu pašvaldības iestāžu sadarbību un pārziņā esošos resursus, kā arī stiprinātu pašvaldības kapacitāti novērst civilās aizsardzības riskus un reaģēt krīzes situācijās.

“Esmu gandarīta, ka Rīgā ar straujiem un konkrētiem soļiem virzāmies uz civilās aizsardzības jomas sakārtošanu. Krievijas pina mēroga iebrukums Ukrainā un nesenās pandēmijas radītie izaicinājumi liek mums jau pavisam citā līmenī domāt par Latvijas galvaspilsētas iedzīvotāju drošību un aizsardzību. Mums ir izdevies piesaistīt spēcīgus profesionāļus. Dažas pārmaiņas Rīgas iedzīvotāji manīs jau drīz, bet būs arī dažādas strukturālas izmaiņas, kuras iedzīvotāji tik tieši neizjutīs, taču tās būs ļoti nozīmīgas mūsu civilās aizsardzības spējām,” norāda Rīgas vicemēre un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja Linda Ozola.

“Rīgas civilās aizsardzības sistēmas stiprināšanas pasākumi sevī ietvers izmaiņas, kurām procesa gaitā būtiski jāuzlabo galvaspilsētas civilās aizsardzības spējas – veiksim visaptverošu pašvaldības kritiskās infrastruktūras auditu, identificējot nepieciešamos uzlabojumus. Mūsu mērķis ir radīt vienotu Rīgas civilās aizsardzības eko-sistēmu, kas tiks veidota ciešā sazobē ar valsts civilās aizsardzības sistēmu,” uzsver CAOIP vadītājs Reinsons.

Civilās aizsardzības sistēmas efektivitātes izvērtēšana Rīgā sākta pagājušā gada pavasarī, pēc gūtās pieredzes Covid-19 pandēmijas laikā un reaģējot uz Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Līdz šim Rīga civilās aizsardzības plānošana un rīcība krīzes situācijās bija viena no daudzām Rīgas pašvaldības policijas funkcijām.

Civilā aizsardzība un ar tās nodrošināšanu saistītie izaicinājumi ir starpnozaru jautājums, kas sniedzas ārpus pašvaldības policijas kompetences. Civilās aizsardzības pasākumu nodrošināšanā iesaistās daudzas pašvaldības institūcijas. Jaunā pārvalde ir pakļauta Rīgas pilsētas izpilddirektoram.

Pārvaldē izveidotas trīs nodaļas: Civilās aizsardzības nodaļa, Operatīvās informācijas un kritiskās infrastruktūras uzraudzības nodaļa un Procesu un risku uzraudzības nodaļa. Jaunās pārvaldes galvenie darbības virzieni ir civilās aizsardzības sistēmas uzturēšana, krīzes situāciju vadība, pilsētvides un kritiskās infrastruktūras monitorings, līdzdalība viedās pilsētas risinājumu ieviešanā, digitalizācijas procesu sekmēšanā, lēmumu pieņemšanas procesa automatizācijā, kā arī sadarbības veicināšana civilās aizsardzības laikā.

Paredzēts, ka Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes prioritāte sākotnēji būs civilās aizsardzības kapacitātes celšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI