DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

"Latvijas Vēstneša" platformu janvārī apmeklēja gandrīz pusmiljons lietotāju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

29,64% Latvijas interneta lietotāju janvārī ir izmantojuši oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" platformas vietnes, liecina starptautiskās interneta izpētes aģentūras "Gemius" dati. Vismaz vienā no trijām vietnēm vienu reizi ir ielūkojies teju katrs  3. interneta lietotājs Latvijā vecumā no 7 līdz 74 gadiem.  

Iedzīvotāji plaši izmanto valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, ko uztur oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis", – janvārī to apmeklējuši gandrīz pusmiljons jeb 450 784 reālo lietotāju1 Latvijā iepriekšminētajā vecuma amplitūdā.  

Divas no vietnēm ir pastāvīgas pārstāves "Gemius" ikmēneša Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu topā, piemēram, lvportals.lv janvārī ir 13. vietā, bet likumi.lv – 15. vietā. Savukārt vietne juristavards.lv – žurnāla "Jurista Vārda" digitālā mājvieta – ir sasniedzis visaugstāko apmeklētību janvārī pēdējo četru gadu laikā.  

Auditorijas stabilo pieaugumu nosaka vairāki faktori – sabiedrības interese par jaunajiem tiesību aktiem, kas stājās spēkā no 2023. gada 1. janvāra, un to skaidrojumiem.

Janvārī lvportals.lv publicētas 1113 satura vienības, no tām 37 skaidrojumi, 271 e-konsultācijas un virkne viedokļrakstu. Visvairāk skatītā publikācija ir skaidrojums par alimentiem jeb uzturlīdzekļiem 2023. gadā.

Savukārt likumi.lv sabiedrību operatīvi nodrošina ar ikdienas tiesību aktu plūsmas sistematizāciju. Tiesa, janvārī pieci visvairāk skatītie tiesību akti ir bijuši arī iepriekš tradicionāli visbiežāk izmantotie: Darba likums, Krimināllikums, Civilprocesa likums, Civillikums, Kriminālprocesa likums.

Kopumā "Latvijas Vēstneša" platformu veido četras vietnes – vestnesis.lv, lvportals.lv, likumi.lv, juristavards.lv un žurnāls "Jurista Vārds". Pētījumā "Gemius Audience" piedalās trīs vietnes. Vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis", pētījumā nav pieteikts informācijas drošības apsvērumu dēļ, tādēļ tie nav arī kopējā platformas reālo lietotāju skaitā.

Zini un izmanto!

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma (vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv).

1 Reālie lietotāji nav unikālie lietotāji, kas ir sīkdatņu uzskaites rezultāts un neatspoguļo faktisko auditoriju. “GemiusAudience” pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI