DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ieguldot ES fondu finanšu līdzekļus, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs uzlabo veselības aprūpes infrastruktūru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu pieejamu, vispusīgu un pēctecīgu augsta standarta specializētu psihiskās veselības aprūpi atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas un Eiropas Padomes nostādnēm primārās, sekundārās un terciārās veselības aprūpes jomā un uzlabotu veselības aprūpes infrastruktūru, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) 2021. gada 20.09.2021. parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 9.3.2.0/21/I/002 “Veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” īstenošanu.

Projekts tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru” ietvaros.

Projektā vienlaicīgi tiek īstenotas divas aktivitātes – “Jauna multifunkcionālā ambulatorā centra projektēšana un būvniecība” un “Korpusu Nr. 1, 3, 4, 56 rekonstrukcija, Tvaika ielā 2, Rīgā” 1. kārtas būvdarbi – ēku Nr.3 un Nr.4 ( jeb H un  F ēkas, jo tagad visas ēkas RPNC tiek sauktas pēc alfabēta) pārbūves darbi.

Projekta aktivitātes mērķis ir RPNC kā ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja attīstība, nodrošinot plašāku ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, kā arī uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti psihiatrijā un narkoloģijā.

Pēc būvdarbu pabeigšanas ēkās tiks izvietota duālo diagnožu, ēšanas traucējumu nodaļa, kā arī realizēta atkarības pacientu ārstēšana, tai skaitā ilgtermiņa farmakoterapijas programma ar metadonu un Minesotas motivācijas programma.

Tāpat tiks izveidotas telpas “Vienas pieturas aģentūrai”– kas būs kā atbalsta, saziņas un apmācību centrs pacientiem un viņu tuviniekiem resocializācijas vajadzībām, ietverot sociālās, psiholoģiskās, izglītības, komunikācijas un nodarbinātības vajadzības, tai skaitā bibliotēka un lasītava pacientiem ar iespējām veidot pacientu darbu izstādes.

Plānots, ka būvdarbi tiks pilnībā pabeigti līdz šā gada beigām un ēkas nodotas ekspluatācijā nākamā gada janvārī.

Šobrīd abās ēkās ir pilnībā pabeigti demontāžas darbi, tiek atsegti ēkas pamati, lai renovētu un stiprinātu tos no ārpuses, ir izraktas būvbedres ēku pagarinājumiem, kurā tiks izbūvētas liftu telpas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI