DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas skolas aicina pieteikties spēles “Demokrātija 2084” nodarbībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai stiprinātu iedzīvotāju izpratni par demokrātijas vērtībām un demokrātiskiem procesiem, Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā izstrādājusi spēli “Demokrātija 2084”. Skolas aicinātas pieteikt nodarbības, lai ieplānotu spēles norisi savā skolā jau februārī vai martā.

“Demokrātija 2084” ir veidota kā izlaušanās spēle, kuras pamatā ir distopiska vīzija par kādas demokrātiskas valsts sabrukumu. Tās mērķis ir spēlētājiem parādīt, ko nozīmētu dzīve bez demokrātiskām vērtībām, un ar kādām grūtībām būtu jāsaskaras, ja demokrātiskās sistēmas vairs neeksistētu. Spēle ir pieejama latviešu valodā un ir piemērota spēlētājiem no 14 gadu vecuma.

Demokrātija nav vienkārša. Lai kļūtu par aktīvu un atbildīgu pilsoni, cilvēkam ir nepieciešamas dažādas zināšanas un prasmes. Lai aktualizētu demokrātisko vērtību un procesu  nozīmi mūsu dzīvē, kā arī, lai rosinātu iedzīvotājus, īpaši jauniešus, iesaistīties sabiedriski politiskos procesos, esam izveidojuši spēli “Demokrātija 2084”,” par spēles ieceri stāsta Latvijas Pilsoniskās alianses (LPA) direktore Kristīne Zonberga. LPA vadītāja skaidro, ka spēles laikā interesantā un iesaistošā veidā iespējams izspēlēt, kas notiktu, ja tāda demokrātija, kādu mēs to pazīstam šodien, vairs nepastāvētu, mudinot dalībniekus apzināties demokrātijas garantētās brīvības, tiesības un iespējas.   

“British Council pārstāvniecība Latvijā jau septīto gadu veicina pilsoniski aktīvas sabiedrības nostiprināšanos. Šo gadu laikā esam guvuši pārliecību, ka bērniem un jauniešiem jau skolā ir jāmāca apzināties sevi kā daļu no demokrātiskas sistēmas ar spēju ietekmēt tās procesus. Spēle iesaistošā veidā palīdz uzsākt sarunu par šo nozīmīgo tēmu. Galu galā tieši jaunā paaudze būs tie, kas nākotnē piedalīsies demokrātisku lēmumu pieņemšanā un noteiks to, cik pilsoniski aktīva būs mūsu sabiedrība,” uzsver British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

“Demokrātija 2084” izspēles ietvaros dalībnieki iegūs zināšanas un izpratni par demokrātiju kā pārvaldes sistēmu, apgūstot teoriju, diskutējot un darbojoties praktiski. Spēles nodarbība notiek klātienē. Izspēlei nepieciešamas vidēji 60 minūtes. Diskusijas un noslēguma daļai nepieciešams laiks līdz 30 minūtēm. Kopā: 90 minūtes. Dalība spēlē ir bez maksas.

Lai uzzinātu vairāk par spēli un pieteiktu nodarbību savā skolā, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu vai sazināties ar LPA, rakstot uz alianse@nvo.lv vai zvanot: +371 24245580.

Spēli izstrādājusi Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā “People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros. Spēles mehāniku autors: Kristaps Auzāns, rekvizītu autors: Jānis Auniņš. Par spēles saturu atbild Latvijas Pilsoniskā alianse.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI