DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Daugavpilī notiks foruma teātra nodarbība par medijpratību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Lai diskutētu par jautājumu, kā sadzīvot sabiedrībā, kas patērē atšķirīgas informatīvās telpas un pauž atšķirīgus viedokļus, piektdien, 3. februārī, Daugavpilī notiks foruma teātra nodarbība par medijpratības jautājumiem.

Ikviens interesents, kas vēlas diskutēt par to, kādu kaitējumu var radīt viltus ziņas un nepatiesa informācija, un kā katrs no mums var iesaistītes, lai to mainītu, aicināts pieteikties dalībai nodarbībā, aizpildot pieteikuma anketu. 

Foruma teātris ir interaktīva metode, kurā ar teātra paņēmienu tiek analizētas un risinātas konkrētas, iesaistītajiem dalībniekiem aktuālas problēmas. Foruma teātrī par “aktieriem” un “skatītājiem” kļūst” ikviens dalībnieks, un visu kopējais mērķis ir meklēt risinājumus sarežģītām situācijām. Šī metode rosina dialogu, neierastā veidā aicina domāt par problemātiskām tēmām un tā ir pieejama ikvienam interesantam. Foruma teātra nodarbības laikā dalībnieki diskutē par kādu konkrētu problēmu, un ar teātra metožu palīdzību identificē, kas ir šīs problēmas sakne un meklē veidus, kā to būtu iespējams novērst, mainot iesaistīto cilvēku rīcību un attieksmi.

Nodarbību vadīs Agnese Lapsiņa, kas Foruma teātri un citas teātra novatora Augusto Boala radītās  teātra metodes apguvusi starptautiskās mācībās Ungārijā un Luksemburgā, un vadījusi nodarbības dažādām interesentu grupām Latvijā.

Nodarbību rīko Latvijas Pilsoniskā alianse. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un ASV vēstniecība Latvijā. Pasākums netiks filmēts vai pārraidīts tiešraidē. Pasākumā tiks cienīta viedokļu dažādība un konfidencialitāte. Dalībnieku skaits nodarbībā ir ierobežots.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI