DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs ar Francijas vēstnieci apspriež iekšējai drošībai svarīgus jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis pirmdien, 23.janvārī, Rīgā tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroti vēstniece Latvijas Republikā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin).

Tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu sadarbība drošības jomā.

Ministrs norādīja, ka Latvijas un Francijas atbildīgie dienesti sadarbojas tādu noziegumu apkarošanā kā laupīšana, krāpšana, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, narkotiku kontrabanda, cilvēku tirdzniecība, organizētā noziedzība un kibernoziedzība. Īpaši tika pieminēta Latvijas Valsts policijas un Francijas Žandarmērijas sadarbība kibernoziedzības apkarošanas jomā.

M.Kučinskis iepazīstināja vēstnieci ar Iekšlietu ministrijas prioritātēm 2023.gada valsts budžeta kontekstā, akcentējot infrastruktūras izbūvi uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, tādējādi stiprinot gan Latvijas, gan arī visas Eiropas drošību. Tika uzsvērts, ka uz Latvijas un Baltkrievijas robežas nav iespējams atcelt ārkārtējo situāciju, kamēr šajā kaimiņvalstī pastāv Aleksandra Lukašenko režīms. “Jāņem arī vērā, ka Baltkrievija šos migrantus izmanto kā pret mūsu valsti vērstu hibrīdkara ieroci. Turklāt jautājumam par ārkārtējās situācijas saglabāšanu jābūt saskaņotam ar mūsu kaimiņvalsti Lietuvu. Izveidojoties situācijai, kad vienā valstī ir ārkārtējā situācija uz robežas, bet otrā nav, tiktu radīts vājais posms, ko mēs nevaram atļauties,” tā M. Kučinskis.

Tāpat tika pārrunāti jautājumi, kas saitīti ar civilās aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā.

Savukārt Valsts robežsardzei arī notiek aktīva sadarbība ar franču kolēģiem. “Frontex” aģentūras rīkoto pasākumu ietvaros Latviju regulāri apmeklē Francijas Robežpolicijas un Žandarmērijas amatpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI