DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidosta “Rīga” palielinās darbinieku skaitu un aicina darbā aviācijas drošības speciālistus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lidosta “Rīga”, gatavojoties plānotajam lidojumu un pasažieru skaita pieaugumam, palielinās darbinieku skaitu vairākās amatu kategorijās: gada pirmajā ceturksnī plānots izveidot vismaz 50 jaunas štata vietas galvenokārt aviācijas drošības jomā un tehniskajās profesijās jauno bagāžas sistēmu apkalpošanas vajadzībām.

Ņemot vērā plānoto lidojumu un pasažieru skaita pieaugumu, jo īpaši gaidāmajā vasaras lidojumu sezonā, lidosta “Rīga” gada pirmajā ceturksnī plāno izveidot ap 50 jaunu darbavietu un pieņemt darbā un apmācīt darbiniekus galvenokārt aviācijas drošības jomā un jauno bagāžas apstrādes sistēmu apkalpošanas komandā.

“Darbs lidostā prasa īpašas apmācības un sagatavošanu, tāpēc esam laikus uzsākuši jaunu darbinieku piesaisti, lai līdz vasaras lidojumu sezonas sākumam būtu labi sagatavojušies pasažieru skaita pieaugumam. Šajā gadā plānojam apkalpot 6,3 miljonus pasažieru, un tas nozīmē, ka mums jābūt gataviem nodrošināt lidostas pakalpojumus par 16 procentiem vairāk pasažieru nekā iepriekšējā gadā,” skaidro lidostas Personāla departamenta direktore Inga Rame.

Lielākais jauno darbinieku skaits būs nepieciešams aviācijas drošības jomā, lai nodrošinātu raitu pasažieru, rokas un reģistrētās bagāžas drošības pārbaudi un uzraudzītu vispārējo kārtību lidostā, tostarp pievērst uzmanību nepieskatītai bagāžai un lidostas iekšējās kārtības noteikumu ievērošanai, kā arī kontrolētu caurlaižu režīma ievērošanu. Lai sāktu darbu aviācijas drošības inspektora amatā, lidostas Mācību centrā nepieciešams iziet specializētas vairākas nedēļas ilgas apmācības un ir jāiegūst atbilstošs sertifikāts, – apmācības jaunajiem darbiniekiem tiek ieskaitītas apmaksātajā darba laikā. Strādāt aviācijas drošības inspektora amatā var, sākot no 21 gada vecuma, jābūt labām valsts valodas un angļu sarunvalodas zināšanām. Lai strādātu ar lidostas bagāžas pārbaudes rentgeniekārtām, darbiniekiem jābūt arī labai krāsu izšķirtspējai. Tāpat darbiniekiem jāpiemīt spējai koncentrēties un noturēt uzmanību. Ņemot vērā, ka lidosta “Rīga” strādā 24/7 režīmā, daudzi operatīvie darbi, arī aviācijas drošības inspektoru darbs tiek organizēts maiņās.

Lidostai modernizējot reģistrētās un rokas bagāžas sistēmas un uzstādot jaunas bagāžas pārbaudes un transportēšanas sistēmas, darbā tiek aicināti arī bagāžas transportēšanas sistēmu tehniķi un tehniķi–mehatroniķi, kuri ikdienā uzraudzīs un nodrošinās šo sistēmu netraucētu darbu. Šajās jaunajās amata vietās lidosta aicina darbā cilvēkus ar tehnisko izglītību, vēlams – mehatronikā, vismaz divu gadu pieredzi elektrotehniķa vai līdzīgā specialitātē un labām valsts valodas un angļu valodas zināšanām.

Darbinieku motivācijas programma lidostā līdzās tirgus situācijai atbilstošam atalgojumam piedāvā arī dažādus papildu labumus – gan izaugsmes iespējas un plašu veselības apdrošināšanas programmu, gan piemaksas par darbu nakts stundās no pirmās stundas, gan pabalstus svarīgos dzīves notikumos, veikalu darbiniekiem, iespēju iegādāties aviobiļetes ar atlaidēm un citus bonusus, kā arī izaugsmes un karjeras attīstības iespējas.

Pērnā gada laikā lidostā tika apmācīti un darbu uzsāka aptuveni 500 jauni darbinieki, un lidostas “Rīga” strādājošo skaits – vairāk par 1400 nodarbinātajiem – jau pārsniedz pirmspandēmijas laika rādītājus. Tieši savlaicīga darbinieku piesaiste 2022. gada pirmajā pusē ļāva lidostai “Rīga” vasaras ceļojumu sezonā izvairīties no citās Eiropas lidostās novērotā darbinieku trūkuma, kas izraisīja ievērojamu reisu kavēšanos.

 

Plašāka informācija par lidostas “Rīga” piedāvātajām vakancēm pieejama vietnē www.darbslidosta.lv. Lidosta “Rīga” jaunākajā uzņēmuma “Kantar” veiktajā pētījumā atzīta par vienu no iekārojamākajiem darba devējiem gan strādājošo, gan jauniešu un studentu vidū.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI